Schaatspeloton.nl - Nieuws - Nieuwenhuys en Buskermolen winnen in 6-Banentoernooi

Nieuwenhuys en Buskermolen winnen in 6-Banentoernooi

geplaatst zaterdag 9 februari 2008 om 20:12:18 op Schaatspeloton.nl

De negende wedstrijd in het 6-Banentoernooi is vrijdag in Alkmaar gewonnen door Greg Nieuwenhuys (C Divisie), Michelle Buskermolen (Dames) en Arjan Bakker (Masters). Het drietal was op ijsbaan de Meent het sterkst van het regionale schaatspeloton. Met nog twee wedstrijden te gaan blijven Bert Koelewijn, Mariska van Drogenbroek en Arjan Bakker aan de leiding van de competitie in het westen van het land.

In de wedstrijd van de C Divisie ging een groep van negen rijders rond. In die kopgroep ontbrak klassementsleider Bert Koelewijn, die wel als eerste van het peloton eindigde en zo nog 6 punten voor het klassement mee naar huis nam. Wel zag hij in het klassement Stan Nelissen, die in Alkmaar op de vierde plaats eindigde terug komen tot op 2 punten. De dagzege ging op de Meent naar de Amsterdammer Greg Nieuwenhuys die Andy van Waes, op plek twee, en Roy Mulder, op plek drie, achter zich liet.

Bij de Dames was het na 35 ronden Michelle Buskermolen die met de handen in de lucht over de eindstreep kon glijden. De 18-jarige rijdster uit Kudelstaart was hiermee Marianne Gerrits, die als tweede eindigde, en Marije van Marle, op plek drie, te snel af. Klassementsleidster Mariska van Drogenbroek eindigde op de vierde plek net naast het podium maar blijft in het klassement leiden met een voorsprong van 12 punten op Michelle Buskermolen.

Zoals al tijden bekend is, is Arjan Bakker oppermachtig in het Masterspeloton van het 6-Banentoernooi. Ook in Alkmaar wist hij alles en iedereen het nakijken te geven. In zijn eentje haalde Arjan Bakker een ronde voorsprong op het peloton en kon zich dus al van tevoren op gaan maken voor de zege. Jurgen Meijer eindigde op plek twee als beste van het geklopte peloton, Sjaak Botman was goed voor de derde plek. In het klassement heeft Sjaak Botman op de tweede plek, met nog twee wedstrijden te gaan, een achterstand van 20 punten op leider Arjan Bakker. Laurens Akerboom staat met een nog veel grotere achterstand op plek drie.

Bekijk ook:

Uitslag C Divisie
Uitslag Masters
Uitslag Dames