Schaatspeloton.nl - Nieuws - Unox keert terug als beennummersponsor in het marathonschaatsen

Unox keert terug als beennummersponsor in het marathonschaatsen

geplaatst donderdag 28 juli 2016 om 14:17:11 op Schaatspeloton.nl

Komende winter zal naast KPN ook Unox een prominente plaats op het beennummer van de landelijke marathonschaatsers krijgen.

Komende winter zal naast KPN ook Unox een prominente plaats op het beennummer van de landelijke marathonschaatsers krijgen.

Komende winter zal naast KPN ook Unox een prominente plaats op het beennummer van de landelijke marathonschaatsers krijgen. De rookworsten- en soepenfabrikant, die een sterke band heeft met marathonschaatsen, keert daarmee na een jaar afwezigheid terug op de sterke benen van de marathonschaatsers. Dit blijkt uit het ontwerp van het beennummer dat de KNSB met de rijders en ploegen heeft gedeeld. Eerder stond Unox op beennummers bij natuurijswedstrijden en was het ook tot 2015 op die plek vertegenwoordigd op kunstijs.

Unox was eerder in de jaren 90 naamsponsor van de Marathon Cup en op natuurijs de hoofdsponsor van de natuurijsklassiekers. In 2014 gaf moederconcern Unilever aan de sponsoring te stoppen, maar komende winter keert Unox terug met een prominente plek bovenaan het beennummer.

Groen-Wit-Blauw
De kleur van het beennummer blijft ook komende winter ongewijzigd. De Heren in de Top Divisie komen in actie met de witte nummers op een groene achtergrond die in 2010 het vertrouwde zwart op geel vervingen. De Dames in de Top Divisie schaatsen met groene nummers op een witte achtergrond en de Heren Beloften dragen ook in 2016/17 witte nummers op een blauwe achtergrond.

Bekijk ook:

Unox begint aan laatste seizoen als marathonsponsor (16 oktober 2014)