Schaatspeloton.nl - Nieuws - Wedstrijdbaan Elfstedenhal wordt Atje Keulen-Deelstrabaan

Wedstrijdbaan Elfstedenhal wordt Atje Keulen-Deelstrabaan

geplaatst maandag 29 augustus 2016 om 22:47:24 op Schaatspeloton.nl

Bob de Vries won afgelopen seizoen de eerste marathon op het ijs van de Elfstedenhal. 15 december komt het peloton terug om dan te strijden op de Atje Keulen-Deelstrabaan.

Bob de Vries won afgelopen seizoen de eerste marathon op het ijs van de Elfstedenhal. 15 december komt het peloton terug om dan te strijden op de Atje Keulen-Deelstrabaan. (bron: Schaatspeloton.nl)

De 400-meterbaan van de Leeuwardse Elfstedenhal zal vanaf komende winter de naam Atje Keulen-Deelstrabaan gaan dragen. Dit weet de Leeuwarder Courant vandaag te melden. De Friese hoofdstad voldoet daarmee een belofte die 42 jaar geleden door de gemeente aan de toen net als langebaanschaatsster gestopte Keulen-Deelstra werd gedaan. Oud gemeenteambtenaar Dirk Mennink bracht deze belofte vorig jaar aan het licht bij de opening van de nieuwe Elfstedenhal. Alleen de wedstrijdbaan wordt vernoemd naar 61-voudig marathonwinnares, de hal blijft de naam Elfstedenhal dragen.

Keulen-Deelstra, die in 2013 op 74-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een herseninfarct, was naast 61-voudige marathonwinnares ook tweemaal cupwinnares en viermaal marathonkampioene van Nederland.

Het marathonpeloton zal donderdag 15 december bij de eerste dag van de Vierdaagse in actie komen op de Atje Keulen-Deelstrabaan.

Bekijk ook:

Recordkampioene Atje Keulen-Deelstra overleden (23 februari 2013)