Schaatspeloton.nl - Nieuws - AB Vakwerk Schaatsteam presenteert ploeg en nieuw overwegend groen pak

AB Vakwerk Schaatsteam presenteert ploeg en nieuw overwegend groen pak

geplaatst woensdag 5 oktober 2016 om 19:24:46 op Schaatspeloton.nl

Gary Hekman voert het vernieuwde AB Vakwerk aan.

Gary Hekman voert het vernieuwde AB Vakwerk aan. (bron: Timsimaging.nl)

Een nagenoeg nieuw Schaatsteam AB Vakwerk is klaar voor marathonseizoen 2016/2017. De rijders en coach werden vandaag officieel gepresenteerd in ijsstadion Thialf in Heerenveen. Hierbij werd ook het nieuwe pak van de formatie van coach Roy Boeve gepresenteerd. Sam Boon, Jan van Loon, Fabio Francolini, Rick Smit, Christiaan Hoekstra en Gary Hekman zullen op het ijs verschijnen in een overwegend groen pak met donkerblauwe en oranje accenten.

Grote blikvanger in de formatie van AB Vakwerk is Gary Hekman, één van de te kloppen mannen in het peloton. Hij won afgelopen seizoen zes wedstrijden, waaronder de prestigieuze Aart Koopmans Memorial op de Weissensee en de enige wedstrijd op Nederlands natuurijs in Haaksbergen. Hekman komt met zijn coach Roy Boeve en natuurijsspecialist Rick Smit over van het gestopte team Van Werven. Verder zijn de Italiaan Fabio Francolini en Christiaan Hoekstra ook toegevoegd. Sam Boon en Jan van Loon blijven in wat verder een nieuw team is. Gerco van de Beek rijdt bij de beloften.

"Deze groep kan toegroeien naar één van de beste teams in de competitie", zegt de nieuwe coach Roy Boeve. Hij is zowel verwachtingsvol als reëel: "Het is een groot verschil of je in de subtop rijdt en voor een uitschieter gaat, óf de grote uitdager bent. Hekman weet wat het is om tegenstanders te hebben. Het gaat er soms echt hard aan toe. Daarop moeten we voorbereid zijn als team, ook de jonge jongens. We zijn niet de grote uitdager. Maar, inderdaad, met deze jongens moeten we normaal gesproken wedstrijden kunnen winnen."

AB Vakwerk heeft pas sinds 2014 een eigen marathonploeg en laat nu al zien een stap omhoog te willen zetten. "Met een bescheiden budget hebben we twee jaar lang aan de sport kunnen wennen. Nu willen we graag meer", zegt Hylke van der Veen, algemeen directeur van de coöperatieve personeelsvoorziener in Noord-Nederland. AB Vakwerk is een robuuste en moderne coöperatie, verankerd in de agrarische sector en met inmiddels ook een sterke positie in de overige kernsectoren food, GWW, industrie, groen, bouw en logistiek. AB Vakwerk heeft zo'n 1100 vaste vakkrachten in dienst en biedt jaarlijks werk aan nog eens 6000 medewerkers. De vakkrachten en medewerkers hebben allemaal een echte AB Vakwerk mentaliteit. Ze zijn aanpakkers, betrokken bij hun werk en hebben een no-nonsense instelling.

Bekijk ook:

Ook Fabio Francolini naar AB Vakwerk (4 februari 2016)
AB Vakwerk versterkt zich met Gary Hekman en Rick Smit (26 januari 2016)