Schaatspeloton.nl - Nieuws - Stehmann viert 20-jarig sponsorschap met retropak

Stehmann viert 20-jarig sponsorschap met retropak

geplaatst donderdag 6 oktober 2016 om 19:38:20 op Schaatspeloton.nl

Stehmann kleed zich in haar jubileumjaar volledig in het blauw. Dezelfde kleur waarmee ze ook in hun debuutseizoen reden.

Stehmann kleed zich in haar jubileumjaar volledig in het blauw. Dezelfde kleur waarmee ze ook in hun debuutseizoen reden.

In de vroege ochtend van zaterdag 4 januari 1997 was het Patrick Snijders die in het pak van sponsor Stehmann Sport als eerste het ijs van de Zwettehaven op stapte om zijn schaatsen aan te trekken en de Elfstedentocht te beginnen. Voor de sportwinkel uit Zaltbommel was de Elfstedenwinter 20 jaar geleden het eerste seizoen als sponsor in het marathonschaatsen. Om dit 20-jarige jubileum te vieren grijpt het bedrijf deze winter voor haar Beloftenploeg terug naar het pak van Snijders en tooit het zich weer volledig in het blauw.

Voor Stehmann komen in hun jubileumseizoen Arjen van der Kieft, Anton Ketellapper, Hugo Heijnen en Robbert Mekelenkamp op het ijs. Roel van der Stelt is aangesloten als vijfde rijder aangesloten om mee te kunnen trainen en van de begeleiding van de hoofdmacht te profiteren. De Ploegleiding bestaat uit oud A-rijder Jochem Janssen, Pieter Millenaar, Aart van Dalen en Mario Donker. Zij hebben als doelstelling om dit komende seizoen voor de dagprijzen te gaan. Dat zullen zij dus niet doen in het gebruikelijke rood-zwart waarin de ploeg de afgelopen jaren reed, maar het klassieke blauw waarmee de sponsor haar periode in het marathonschaatsen begon.

Stehmann is met haar 20 jaar de langst aan het marathonschaatsen verbonden nog actieve hoofdsponsor. Van 2000 tot en met 2006 kwamen ze uit in de Topdivisie, de rest van de tijd waren ze actief op het op een na hoogste niveau. Grondlegger van de sponsoring, Martin Stehmann, zal het jubileumjaar helaas net niet meer meemaken. Hij is helaas afgelopen 24 september overleden. Zijn zoon Ino heeft de zaak al een aantal jaren terug overgenomen van zijn vader en is al jaren ook een trouwe sponsor die van het marathonschaatsen geniet." aldus ploegleider Mario Donker.