Schaatspeloton.nl - Nieuws - Marathonschaatsers niet welkom tijdens KNSB Cup, KPN Marathon Cup 2 niet in Groningen

Marathonschaatsers niet welkom tijdens KNSB Cup, KPN Marathon Cup 2 niet in Groningen

geplaatst donderdag 13 oktober 2016 om 13:16:52 op Schaatspeloton.nl

Bob de Vries won vorig seizoen de KPN Marathon Cup in Groningen.

Bob de Vries won vorig seizoen de KPN Marathon Cup in Groningen. (bron: Schaatspeloton.nl)

Bij het bekend worden van de kalender leek het een mooi voorbeeld van interdisciplinaire samenwerking te zijn: de tweede wedstrijd in de KPN Marathon Cup in het zelfde weekend en op dezelfde locatie als de langebaan World Cupselectiewedstrijd, de KNSB Cup. Maar nu het weekend dichterbij komt zijn de marathonschaatsers niet meer welkom op zaterdag 29 oktober in Groningen. RTV Noord meldt dat gevreesd wordt voor de ijskwaliteit en dat daarom de tweede KPN Marathon Cup niet kan plaatsvinden in Kardinge.

RTV Noord laat weten dat bij de gemeente Groningen met gefronste wenkbrauwen is gereageerd op het besluit. "In een overleg met de ijsmeester is er aangegeven dat de garantie voor een goede ijsvloer, een dag later, er is." Aldus de gemeente via regionale omroep. Overigens is opvallend te noemen dat vele marathonschaatsers zondag wel aan de start verwacht worden bij de tweede wedstrijd in Mass-startcompetitie die als afsluiting van de KNSB Cup in Groningen plaats vindt en dat sowieso een grote deelname van marathonschaatsers verwacht mag worden bij de lange afstanden tijdens de selectiewedstrijd voor de ISU World Cup.

Het marathonpeloton keert, als het goed is, later dit seizoen wel terug in Groningen. Op zaterdag 21 januari zal de elfde wedstrijd in de KPN Marathon Cup evenals de vijfde wedstrijd in de Regiotopcompetitie verreden worden in Kardinge.