Schaatspeloton.nl - Nieuws - Sven Kramer maakt debuut marathonschaatsen, treedt in voetsporen van vader Yep

Sven Kramer maakt debuut marathonschaatsen, treedt in voetsporen van vader Yep

geplaatst vrijdag 4 november 2016 om 21:16:12 op Schaatspeloton.nl

Sven Kramer

Sven Kramer

Morgenavond zal Sven Kramer (LottoNL-Jumbo) in Tilburg naar verwachting zijn debuut maken in het marathonschaatsen. De Friese achtvoudig Wereldkampioen Allround treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader Yep die na zijn langebaanloopbaan tot 2002 onderdeel uitmaakte van het schaatspeloton en die in zijn carrière goed was voor 28 marathonzeges op het hoogste niveau. Naast Kramer junior zullen naar verwachting ook zijn LottoNL-Jumboploeggenoten Douwe de Vries, Alexis Contin en Patrick Roest in Tilburg aan de start staan van de KPN Marathon Cup 3.

Contin kwam de afgelopen twee cupwedstrijden al op het ijs. In Amsterdam finishte hij als dertiende, in Heerenveen was hij goed voor een elfde plaats. Douwe de Vries zal voor het eerst sinds januari van dit jaar weer aan een marathonschaatswedstrijd deelnemen. Ook Patrick Roest is niet helemaal onbekend met het marathonschaatsen. De 20-jarige schaatser uit Lekkerkerk was in het verleden Juniorenkampioen op de marathon en kwam landelijk incidenteel uit op een marathon.

Voor Sven Kramer is het zijn debuut in het marathonschaatsen. In elk geval als actieve schaatser, als jongen zal hij regelmatig langs de kant hebben gestaan toen zijn vader Yep Kramer zijn overwinningen behaalde in het marathonschaatsen. De eerste overwinning behaalde Kramer senior op 21 maart 1987 toen Sven nog net geen jaar was. De 28e en laatste zege behaalde Yep Kramer bijna tien jaar later op 16 november 1996. Met zijn 28 overwinningen is Yep Kramer nog altijd negende op de eeuwige ranglijst van marathonschaatsoverwinningen. Een positie die Sven Kramer nog maar moet zien te bereiken.

Ruud Aerts Sport Schaatsmarathon derde wedstrijd in de KPN Marathon Cup
De Ruud Aerts Sport Schaatsmarathon is zaterdagavond in Tilburg de derde wedstrijd in de KPN Marathon Cup. Eerder kwam het peloton al in Amsterdam en Heerenveen aan de start. Het programme begint in de Brabantse stad om 17:00 uur met de Regiotopdames, om 18:00 uur beginnen de Beloftenheren, waarna de Topdivisiedames beginnen om 19:30 uur en de Topdivisieheren de avond om 20:30 uur afsluiten. De wedstrijden van de laatste twee categorieën zijn live te volgen op het YouTube-kanaal van Schaatsennl.

Toegangskaarten voor de wedstrijd in Tilburg zijn vrij te koop bij de kassa van de Ireen Wüstijsbaan.

Programma Ruud Aerts Sport Schaatsmarathon (KPN Marathon Cup 3)
17:00 uur - Regiotop - 50 ronden
18:00 uur - Beloften - 100 ronden
19:30 uur - Dames - 80 ronden
20:30 uur - Heren - 125 ronden