Schaatspeloton.nl - Nieuws - Simon Schouten brengt thuispubliek op de banken bij winst Sjoerd Huisman Bokaal

Simon Schouten brengt thuispubliek op de banken bij winst Sjoerd Huisman Bokaal

geplaatst zaterdag 26 november 2016 om 22:17:59 op Schaatspeloton.nl

Simon Schouten wint in Hoorn en brengt zijn thuispubliek in extase.

Simon Schouten wint in Hoorn en brengt zijn thuispubliek in extase. (bron: Schaatspeloton.nl)

Op ijsbaan De Westfries heeft Simon Schouten (Royal A-ware) de AB Vakwerk Marathon om de Sjoerd Huisman Bokaal gewonnen. Schouten was op zijn thuisbaan het snelst van een kopgroep en won zo de zesde wedstrijd in de KPN Marathon Cup. Crispijn Ariëns (Okay Fashion & Jeans) en Remco Schouten (Bouw & Techniek) mochten de thuisrijder flankeren op het podium. Klassementsleider Bob de Vries (Royal A-ware) mistte de beslissende ontsnapping en moest het Oranje leiderspak afstaan aan Mats Stoltenborg (Bouw & Techniek).

Na problemen met de ijskwaliteit in de Dameswedstrijd werd er voorafgaande aan de wedstrijd in de Heren Topdivisie besloten de blauw gekleurde baan die op de langebaan als inrijbaan geldt over de hele ronde afgezet met pylonen. De rijders kregen dus een wat smallere en met name een iets langere baan voorgeschoteld. Aan de start in Hoorn ook opnieuw de LottoNL-Jumbo ploeg met onder andere Sven Kramer en voor het eerst dit seizoen Koen Verweij (Plantina). Beiden hadden op De Westfries een bijrol. De hoofdrollen werden op de planken gebracht door een aanvallende groep die het peloton wist te dubbelen. Hierbij was ook Mats Stoltenborg, die dicht achter Bob de Vries tweede in het klassement stond, maar niet De Vries zelf. De Noord-Hollander deed hiermee dus goede zaken voor het klassement en wist dat hij het Oranje leiderspak ging overnemen.

Ook de Italiaanse sprinter Fabio Francolini (AB Vakwerk) maakte deel uit van de kopgroep maar hij werd in de finale in de luren gelegd door Mats Stoltenborg die niet voor Francolini een gaatje naar de staart van de kopgroep wou dichtrijden en het tweetal eindigde uiteindelijk op bijna een ronde achterstand op de tiende en elfde plaats. Vooraan in de wedstrijd wist Simon Schouten het opnieuw talrijk aanwezige Hoornse publiek op de banken te brengen. Met een sterke laatste ronde won de thuisrijder de sprint van de kopgroep. Wat tot een juichexplosie langs de kant van De Westfries leidde. Crispijn Ariëns en Remco Schouten eindigde achter Simon Schouten als tweede en derde.

Het was na afloop Mariska Huisman die haar Andijkse plaatsgenoot de Sjoerd Huisman Bokaal mocht overhandigen. Het was voor Simon Schouten pas zijn tweede Topdivisie-overwinning op een kunstijsbaan.

Bekijk ook:

Uitslag