Schaatspeloton.nl - Nieuws - Simon Schouten kan ook in Enschede zege opeisen

Simon Schouten kan ook in Enschede zege opeisen

geplaatst zaterdag 10 december 2016 om 22:46:30 op Schaatspeloton.nl

(bron: Schaatspeloton.nl)

De PCH Dienstengroep Marathon, de zevende wedstrijd in de KPN Marathon, is gewonnen door Simon Schouten. De Westfries won in Enschede de sprint van een groep van tien man die twee ronden voorsprong had gepakt. Robert Post (Bouw & Techniek) werd tweede en behaalde zijn eerste podiumplaats van het seizoen voor Bob de Vries (Royal A-ware) die met zijn derde plaats het Oranje leiderspak over nam van Mats Stoltenborg (Bouw & Techniek) die in Twente de slag miste.

Op IJsbaan Twente werd het publiek vermaakt met opnieuw een zeer aantrekkelijke wedstrijd waarin de aanvallers beloond werden. Vroeg in de wedstrijd ging een omvangrijke kopgroep van vijftien mannen rond met daarin nagenoeg alle ploegen, maar niet klassementsleider Mats Stoltenborg, vertegenwoordigd. De wedstrijd bleef hierna echter levendig. Een tweede groep zette het peloton op een ronde, daaronder ook tien rijders uit de oorspronkelijke kopgroep die zo op een tweede ronde voorsprong kwamen. Opnieuw was Stoltenborg hier niet bij en met naaste concurrent Bob de Vries wel in de kopgroep aanwezig was het duidelijk dat de Noord-Hollander zijn Oranje leiderspak na de wedstrijd moest gaan afstaan. Stoltenborg sprintte zelfs niet meer in het peloton mee om plaats negentien.

Het was Marcel van Ham (Okay Fashion & Jeans) die in de finale zijn negen medevluchters probeerde te verschalken met een solo-aanval. Het was echter Bob de Vries die de rest van de kopgroep controleerde en Van Ham tot de orde riep. Toen even later Jan van Loon de aanval koos was het Simon Schouten die oplette en het gat dichtte. Met de groep bij elkaar was het Schouten zelf die het vervolgens af maakte. Na zijn overwinning twee weken geleden in Hoorn was dit voor Schouten de tweede zege op rij. Robert Post, dit seizoen al tweemaal in goede positie ten val gekomen, hield zich ditmaal in de laatste ronde staande en legde beslag op plaats twee. Al scheelde het niet veel of Post was ook ditmaal ten val gekomen. Hij wankelde op het voorlaatste rechte stuk in gevecht om de kop. Bob de Vries finishte als derde en mocht op het podium het Oranje leiderspak aantrekken.

Bekijk ook:

Uitslag