Schaatspeloton.nl - Nieuws - Eindwinnares Lollobrigida zet kroon op Vierdaagse en maakt kwartet vol

Eindwinnares Lollobrigida zet kroon op Vierdaagse en maakt kwartet vol

geplaatst zondag 18 december 2016 om 16:20:15 op Schaatspeloton.nl

Francesca Lollobrigida (MKBasics.nl) heeft in Alkmaar de kroon gezet op haar eindwinst in de KPN Vierdaagse. De Italiaanse die al de eerste drie dagen won maakte op De Meent het kwartet vol en won ook de finalewedstrijd. In de sprint van de kopgroep van dertien was Lollobrigida Corina Strikwerda (Lasaulec) en Iris van der Stelt (MKBasics.nl) te snel af. Met haar vierde podium plek stelde Van der Stelt haar tweede plaats in het klassement veilig, Imke Vormeer (Palet Schilderwerken) eindigde in het klassement als derde.

Voor het eerst reden de Dames een wedstrijd over 100 ronden. Op het Alkmaarse ijs werd een aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld aan het publiek. Ondanks dat Francesca Lollobrigida naar haar drie overwinningen op de eerste drie dagen al zo goed als zeker was van de eindzege rustte zij niet in strijd. Ze was betrokken bij vele ontsnappingen en toen de definitieve kopgroep gevormd werd was de Italiaanse aan het front. De groep van dertien rijders bestond uit nagenoeg de gehele top van het klassement. Alleen de nummer drie Carla Ketellapper-Zielman (CENNED) en met Beau Wagemaker (BEYOND) de nummer zes van het klassement misten de slag. Voor Ketellapper-Zielman betekende dit dat zij haar derde plek in het klassement moest gaan afstaan.

Na het afsprinten van het peloton roerde Jade van der Molen (Gelasta Vloeren) zich, maar Francesca Lollobrigida was alert en reageerde op elke dreiging. Het mag geen verrassing meer heten dat Lollobrigida het vervolgens in de sprint afmaakte voor Corina Strikwerda en Iris van der Stelt. Hiermee maakte de Romeinse haar kwartet overwinningen vol en toonde ze zich oppermachtig in de KPN Vierdaagse. Bij het aantrekken van het laatste hexaleiderspak werd Lollobrigida op het podium geflankeerd door Iris van der Stelt die als tweede eindigde en Imke Vormeer die de derde plaats opeiste in het eindklassement.

Bekijk ook:

Uitslag