Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jochem Uithoven wint eerste Flevobokaal C-rijders

Jochem Uithoven wint eerste Flevobokaal C-rijders

geplaatst dinsdag 20 december 2016 om 23:18:28 op Schaatspeloton.nl

Jochem Uithoven

Jochem Uithoven (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

In Biddinghuizen heeft oud-landelijk rijder Jochem Uithoven de eerste wedstrijd voor C-rijders tijdens de Flevobokaal gewonnen. De 31-jarige Brabander rekende op Flevonice na 25 kilometer af met Wabe de Rooij (Ormer ICT) en Jos Dohle. Het drietal maakte onderdeel uit van een kopgroep van elf die in de slotfase uit het peloton was ontsnapt. De C-wedstrijd was het gastonderdeel op de tweede avond van de Flevobokaal voor Masters waar Arno van der Veen de M1 wedstrijd won en de klassementsleiding pakte.

Arno van der Veen nam de klassementsleiding in de Flevobokaal over van de in Biddinghuizen afwezige Hans van Apeldoorn die de eerste wedstrijd won. Van der Veen, in de openingswedstrijd nog zesde, rekende na 35 kilometer in de sprint af met Arjan Elferink (Agritrader) en Arnold Gaasenbeek. Karen Teuling (Leontienhuis) was in de M2-55+-wedstrijd de beste Dame en nam de klassementsleiding. De Eindhovense bleef Claudia van Heel in de sprint voor. Carla van Zantvliet en Yvonne Kuin waren op 3 ronden achterstand de twee overige Master-dames die in Biddinghuizen aan de finish kwamen,

De M2-55+-wedstrijd zelf werd gewonnen door Jacques de Vries voor Bert Hollanders en Aart van Dalen. In de M2 onder de 55 was Gerard Oord de snelste. Hij hield Reinder Jan Steenbeek en Broer Blaauwbroek achter zich.

Bekijk ook:

Uitslag