Schaatspeloton.nl - Nieuws - Gary Hekman soleert naar winst op nat Flevonice

Gary Hekman soleert naar winst op nat Flevonice

geplaatst woensdag 21 december 2016 om 21:05:34 op Schaatspeloton.nl

De landelijke Flevonice Marathon is in Biddinghuizen gewonnen door Gary Hekman (AB Vakwerk). De Hulk uit Kampen ontsnapte 6 kilometer voor de streep en soleerde door de regen en wind naar de overwinning. Achter Hekman bewaakte Rick Smit (AB Vakwerk) de belangen van zijn ploeggenoot door met de counterende Crispijn Ariëns (Okay Fashion & Jeans) mee te springen. Op de meet klopte Smit Ariëns in de sprint om de tweede plaats.

In Biddinghuizen stond vanavond een gemengd Heren Topdivisie en Beloftenpeloton van 58 rijders aan de start voor de Flevonice Marathon. Met weersomstandigheden die op deze eerste dag van de winter die eerder herfstachtig genoemd mochten worden. De wedstrijd werd net voorbij halfkoers opgeschrikt door een flinke val van Jasper van Mierle (Van den Hoogen Tegels & Sanitair Natuursteen) waar hij even buiten bewustzijn leek. De Nijmegenaar moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis waar hij inmiddels bij kennis de onderzoeken afwacht. Zonder Van Mierle ging de koers in de door de weergoden geteisterde Flevopolder vol door.

De beslissende slag werd 6 kilometer voor de finish gemaakt toen Gary Hekman vol de aanval koos. Crispijn Ariëns reageerde hier op maar kreeg Rick Smit als bewaker mee. Hekman hield de voorsprong vol en het was Smit die de sprint om de tweede plaats van Ariëns won. Pim Cazemier (Lasaulec) finishte als vierde ook nog net voor de grote groep. Het sterk uitgedunde peloton finishte uiteindelijk op een halve minuut achter winnaar Hekman.

Bekijk ook:

Gary Hekman evenaart Sjoerd Huisman met vijfde overwinning op Flevonice (21 december 2016)
Uitslag