Schaatspeloton.nl - Nieuws - Elwin Hulsink en Elske Lenis besten bij gezamenlijk Gelders en Overijssels kampioenschap

Elwin Hulsink en Elske Lenis besten bij gezamenlijk Gelders en Overijssels kampioenschap

geplaatst zaterdag 24 december 2016 om 22:18:20 op Schaatspeloton.nl

Elske Lenis behaalde de Gelderse titel.

Elske Lenis behaalde de Gelderse titel. (bron: Schaatspeloton.nl)

In Dronten hebben Elwin Hulsink (Heren, Stouwdam.nl), Elske Lenis (Dames, iM Farming) en Kurt van de Nes (Masters, Weissensee4kids) vrijdagavond het gecombineerde gewestelijk kampioenschap van Gelderland en Overijssel gewonnen. De Overijsselse Hulsink kreeg Aleid Klompmaker als collega Gelders Kampioen. De Gelderse Lenis zag achter haar Janita Willems-Crediet (Leontienhuis) met de Overijsselse titel naar huis gaan en bij de Masters eindigde Harry Kamstra achter de Overijssels Van de Nes als beste Gelderlander.

Elwin Hulsink en Aleid Klompmaker dubbelde het peloton samen met Gelderlander Gijs Boer (Van den Hoogen Tegels & Sanitair). Boer pakte het Gelderse zilver. Ploeggenoot Thomas Kruk (Van den Hoogen Tegels & Sanitair) ging op een ronden met het brons aan de haal. Kevin van der Horst en Jorrit Extercatte (Tjellens) verdeelden het Overijsselse zilver en brons.

Ook bij de Dames gingen met Elske Lenis, Janita Willems-Crediet en Janneke Elzinga (iM Farming) drie rijdsters rond. Elzinga eiste het Gelderse zilver op. De op de negende plaats finishende Talita van Hartskamp ging met de laatste Gelderse plak naar huis. Gerline Crediet (Leontienhuis) en Babette Buitenhuis waren goed voor het Overijsselse zilver en brons achter Willems-Crediet.

Bij de Masters ging het Overijsselse eremetaal naast kampioen Kurt van de Nes naar Gerrit Sellis en Laurens Achterkamp. Hans van de Wetering (Stouwdam Sport) en Arno Broekhuis (Weissensee4kids) flankeerde Harry Kamstra op het Gelderse podium.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Heren
Uitslag Dames