Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bob de Vries pakt zijn eerste Nederlands Kampioenschap

Bob de Vries pakt zijn eerste Nederlands Kampioenschap

geplaatst zondag 1 januari 2017 om 19:41:09 op Schaatspeloton.nl

(bron: Schaatspeloton.nl)

In Heerenveen heeft Bob de Vries (Royal A-ware) het Nederlands Kampioenschap marathonschaatsen gewonnen. De 32-jarige Haulenaar rekende na een ware afvalslag af met Remco Schouten (Bouw & Techniek) met wie hij drie ronden voorsprong had gepakt op het peloton. Robert Post (Bouw & Techniek) won de sprint om het brons van een groep met een ronde achterstand. Voor De Vries was dit na vijf eindoverwinningen in een cupcompetitie pas zijn eerste kampioenschap op kunstijs.

Voorafgaande aan de wedstrijd was de vraag of Royal A-ware de dominante rol die zij vorige jaren in het kampioenschap ten toon spreidde. Na afloop was hier geen enkele twijfel meer over. Het was Bob de Vries die als afgevaardigde van het machtsblok zich voorin de wedstrijd terugvond en de kracht van de succesformatie achter zich kreeg. Samen met Remco Schouten dubbelde hij het peloton en miste vervolgens geen enkel moment beslissende breuken in het peloton. Dit gold overigens ook voor Remco Schouten. Dat probeerde Royal A-ware trouwens wel te forceren, met een moordend tempo, af en toe daarbij ondersteund door de zusterformatie van AB Transport, gingen zij over het Thialfijs. Achteraan het peloton was het een ware afvalrace en uiteindelijk zouden negentien rijders de wedstrijd kunnen finishen. Bob de Vries en Remco Schouten eindigde uiteindelijk met drie ronden voorsprong op een peloton dat nog maar uit zeven rijders bestond.

Robert Post hield Niels Mesu (AB Transport) en Jan van Loon (AB Vakwerk) achter zich in een sprint van zes rijders om het brons. Hierna gingen Bob de Vries en Remco Schouten de strijd aan om de titel, daarbij niet van elkaar zijde wijkend. Toen Bob de Vries de sprint aanging wist Schouten te counteren en leek hij even De Vries te kunnen bedreigen, maar een tweede versnelling bracht voor de boer uit Haule de Nederlandse titel. Opvallend was dat het zowel voor Bob de Vries als voor Schouten en Post de eerste keer was dat zij op een podium eindigde van een NK op kunstijs.

Bekijk ook:

Uitslag