Schaatspeloton.nl - Nieuws - Geen livestream bij herstart KPN Marathon Cup, initiatiefnemers zoeken 30.000 euro

Geen livestream bij herstart KPN Marathon Cup, initiatiefnemers zoeken 30.000 euro

geplaatst donderdag 5 januari 2017 om 18:35:50 op Schaatspeloton.nl

Schaatsen.nl zal zaterdagavond de achtste wedstrijd in de KPN Marathon Cup niet verslaan met een livestream. Dat laat de projectgroep Marathonschaatsen via hun Facebookpagina weten. Na steun van KPN, AB Vakwerk, Univé en Skate4AIR zijn er nu geen financiële middelen om de rest van het seizoen af te maken. Om dit toch mogelijk maken zijn de initiatiefnemers opzoek naar 30.000 euro. Hiervoor zullen zijn binnenkort een crowdfundingactie opzetten.

De afgelopen maanden werden de eerste zeven cupwedstrijden en de vier wedstrijden van de KPN Vierdaagse live gestreamd. Deze bereikten tussen de vijf- en tienduizend kijkers en in de samenvatting nog eens vijftienduizend. Ook pikte de NOS verschillende keren de beelden op om uit te zenden op tv.

Om de streams, en andere plannen van de projectgroep, mogelijk te maken hebben zij voor de rest van het seizoen zo'n 30.000 euro nodig. "Wij weten dat veel mensen het marathonschaatsen een prachtige sport vinden. En we hopen dat iedereen met hart voor de sport ons wil steunen." Aldus de projectgroep via Facebook "Daarom starten we binnenkort een crowdfunding campagne. Heb jij er een klein bedrag voor over voor een livestream en een samenvatting van de wedstrijden? We hopen van wel!"