Schaatspeloton.nl - Nieuws - Iris van der Stelt snelt naar winst in Eindhoven

Iris van der Stelt snelt naar winst in Eindhoven

geplaatst zaterdag 7 januari 2017 om 20:52:23 op Schaatspeloton.nl

De achtste wedstrijd in de KPN Marathon Cup voor Dames is gewonnen door Iris van der Stelt (MKBasics.nl). Van der Stelt won de sprint van een kopgroep van vijf nadat ploeggenote Merel Bosma (MKBasics.nl) in de slotfase nog solo de sprint probeerde te ontlopen. Corina Strikwerda (Lasaulec) werd tweede en de derde plaats was voor Emma Engbers (Mastermind). Elma de Vries die in de lichtstad de beslissende slag miste behield de Oranje leiderstrui.

Op het Brabantse ijs vormde zich een kopgroep van vijf rijdsters in de tweede fase van de wedstrijd. Hierin was MKBasics.nl met Iris van der Stelt en Merel Bosma goed vertegenwoordigd. Ondanks de afwezigheid van veelwinnares Francesca Lollobrigida (MKBasics.nl) vonden de vrouwen van Jan-Martien van de Wetering zich in een aantrekkelijke positie. Lisa van der Geest (MKBasics.nl), de nummer twee van het klassement, liet zich als luxeknecht zelfs afzakken om het vijftal met daarbij haar ploeggenotes aan een ronde voorsprong te helpen. Ook Imke Vormeer (Palet Schilderwerken), Corina Strikwerda en Emma Engbers profiteerden daar van. Janneke Ensing (Lasaulec) probeerde nog even solo de oversteek naar het vijftal te maken maar slaagde daar niet in.

Na het afsprinten van het peloton was het Merel Bosma die profiteerde van het feit dat Iris van der Stelt een gat in het kopgroep liet vallen. Bosma pakte solo enkele meters voorsprong en koerste lang op weg naar de winst. Pas in de laatste ronde bijgehaald waarna Van der Stelt het stokje overnam en de sprint van de kopgroep won. Corina Strikwerda pakte de tweede plaats, Emma Engbers mocht als derde naar het podium.

Bekijk ook:

Uitslag