Schaatspeloton.nl - Nieuws - Daniëlle Bekkering sprint naar winst in Flevobokaal

Daniëlle Bekkering sprint naar winst in Flevobokaal

geplaatst dinsdag 10 januari 2017 om 21:35:56 op Schaatspeloton.nl

Daniëlle Bekkering sprint naar winst in Flevobokaal

Daniëlle Bekkering sprint naar winst in Flevobokaal (bron: Schaatspeloton.nl)

De Flevobokaal voor Dames is gewonnen door Daniëlle Bekkering (KOGA). De 40-jarige Groningse verwees op een winderig Flevonice in de sprint van een selecte kopgroep Aggie Walsma (CENNED) naar de tweede plaats. Over de derde plaats was discussie. Waar in eerste instantie Ankie Ytsma (CENNED) die kreeg toebedeeld werd na eerste bestudering van de finishfoto Janita Willems-Crediet (Leontienhuis) op die plaats gehuldigd. Verdere bestudering van de finishfoto liet echter te weinig verschil zien waarna de transponderprint alsnog Ytsma de derde plaats toekende.

De Dames, die vanavond als gastcategorie welkom waren bij de Flevobokaal voor Masters, brachten een aanvallende koers op het ijs. De wedstrijd werd op dat vlak geopend door Jessica Merkens (Mastermind) die vroeg in de wedstrijd de aanval koos, later gevolgd door eveneens een solo-aanvallen van ploeggenote Imke Hermans (Mastermind) en Janita Willems-Crediet. In de finale vormde zich een kopgroep van acht dames die de beslissende slag forceerden. Hieruit ontsnapte op 3 kilometer voor de streep Carla Ketellapper-Zielman (KOGA) die vorige maand de eerste landelijke marathon op Flevonice won. Ketellapper-Zielman hield enige tijd haar voorsprong maar werd teruggepakt waarna in de sprint haar ploeggenote Daniëlle Bekkering de winst opeiste.

Voor Bekkering was het haar eerste landelijke overwinning sinds november 2012 en haar vierde overwinning op Flevonice. In de sprint rekende zij af met Aggie Walsma, Ankie Ytsma en Janita Willems-Crediet. Over de positionering van die laatste twee dames ontstond na afloop discussie. Waar eerst na bestudering van de transponderprint Ytsma als derde werd gegeven gaf de jury in tweede instantie de laatste podiumplek aan Willems-Crediet. Protesten van Ytsma's CENNED-ploeg leidde tot verdere bestudering van de finishfoto waar niet beide schaatsen van de podiumkandidaten duidelijk zichtbaar op waren. Daardoor gaf alsnog de transponderprint de doorslag waarmee Ytsma met een duizendste verschil haar eerste landelijke podiumplaats behaalde.

Dubbelslag Arjan Elferink bij de Masters
De derde wedstrijd bij de Flevobokaal voor de Masters werd in de topcategorie gewonnen door Arjan Elferink (Agritrader) die zo de klassementsleiding overnam van Arno van der Veen die genoegen moest nemen met de derde plaats. René van der Meulen (Weissensee4kids) snelde naar de tweede plaats. Op lager niveau won Klaas van den Berg bij de Masters van 40 tot en met 54 jaar voor Ofke Teekens sr. en Gerard Oord en was Jacques de Vries goed voor de winst bij de 55+-ers voor Johan Wilbrink en Jan Franssens.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Dames