Schaatspeloton.nl - Nieuws - In Rotterdam livestream terug dankzij inspanning organisatiecomité

In Rotterdam livestream terug dankzij inspanning organisatiecomité

geplaatst donderdag 12 januari 2017 om 20:49:48 op Schaatspeloton.nl

De negende wedstrijd in de KPN Marathon Cup zal vrijdagavond toch weer live te volgen zijn via een stream op het YouTube-kanaal van Schaatsen.nl. Dat meldt de Initiatiefgroep Marathonschaatsen via hun Facebookpagina. Vorige week werden de livestreams stopgezet nadat de financiering hiervoor was opgedroogd, door inspanningen van het organisatiecomité in Rotterdam kan er vrijdagavond toch worden uitgezonden. Bij de baan in Rotterdam zal de stream ook op een groot scherm te zien zijn voor het publiek dat de wedstrijd voor het gereduceerde tarief van €5,50 bezoekt.

Hotel Ridderkerk Marathon
Na drie succesvolle edities van het Kampioen van Kralingen is de marathonwedstrijd in Rotterdam nu omgedoopt tot Hotel Ridderkerk Marathon, de naam van de hoofdsponsor Van der Valk Hotel Ridderkerk. Ook als sinds het eerste uur betrokken bij het marathonschaatsen in Rotterdam.

Organisatie richt zich op snelste marathon ooit
Nieuw dit jaar is dat de baan op lava is neergelegd, waardoor de baan zeer vlak is geworden. Verschillende ijsdiktes, luchtbellen en scheuren zijn verledentijd. Verder is de baan beter ingereden dan voorgaande jaren, toen de marathonwedstrijd al twee weken na de opening werd georganiseerd. Vorig seizoen was het na Thialf de snelste marathon en reden de Topdivisie Heren de derde tijd ooit. Met genoemde aanpassingen gaat Schaatsbaan Rotterdam voor de snelste marathon ooit.

Livestream op groot scherm
De beelden van de teruggekeerde livestream zullen ook op het grote scherm op het gezellige en verruimde Koek & Zopie-plein te zien zijn, waardoor het nog aantrekkelijker wordt om naar de schaatsbaan te komen. Het ervaren van de snelheid in de koude tunnel, kan worden afgewisseld met een bezoek aan één van de vele bars voor een warm drankje, zonder het wedstrijdverloop te hoeven missen.

Discoschaatsen op de funbaan
Op de funbaan kan de gehele avond genoten worden van een Spotify DJ. Onder het genot van de lekkerste tunes kan men swingend over het ijs. De entree tickets voor de KPN Marathon Cup gelden (voor een gereduceerd tarief van €5,50) ook voor het discoschaatsen. Eventuele schaatshuur kan ter plekke. Tickets zijn te koop via: http://www.schaatsbaanrotterdam.nl/vrijdag-13-januari-kpn-cup-en-discoschaatsen. Ook is er een arrangement met een stamppot te bestellen.

Programma Hotel Ridderkerk Marathon
18:00 uur Beloften
19:30 uur Topdivisie Dames
20:30 uur Topdivisie Heren