Schaatspeloton.nl - Nieuws - Gratis toegang voor kinderen bij eerste marathon op natuurijs

Gratis toegang voor kinderen bij eerste marathon op natuurijs

geplaatst dinsdag 17 januari 2017 om 15:16:50 op Schaatspeloton.nl

Irene Schouten won vorig jaar de eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen, kan ze in Noordlaren op herhaling gaan?

Irene Schouten won vorig jaar de eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen, kan ze in Noordlaren op herhaling gaan? (bron: Schaatspeloton.nl)

Kinderen tot en met 16 jaar kunnen woensdag de eerste marathon op natuurijs gratis bezoeken. Voor volwassenen is de toegangsprijs voor de strijd de Noordlaarder ijsbaan 5 euro. De Dames starten woensdagochtend om 10:00 uur voor een wedstrijd over 80 ronden van 333 meter, voor de Heren klinkt het startschot om 11:00 uur. Zowel bij de Dames als bij de Heren zijn er een leidersprijs en verschillen tussensprintpremies te verdienen.

Bij een leidersprijs krijgt elke ronde de schaatser die als eerste over de finishstreep komt een punt, aan het eind van de wedstrijd wint de schaatser met de meeste punten de premie. Bij de Dames wordt in hun 80 ronden wedstrijd 3 keer gebeld voor een aparte premiesprint. De Heren sprinten in hun 125 ronden 5 keer om een extra prijs. De eerste marathon op natuurijs wordt georganiseerd door IJsvereniging De Hondsrug Noordlaren en de KNSB en vind plaats op de Noordlaarder ijsbaan aan de Zuidlaarderweg 62 in het Groningse dorp.

Bekijk ook:

Woensdagochtend eerste marathon op natuurijs in Noordlaren (17 januari 2017)