Schaatspeloton.nl - Nieuws - Joeri Klous beloont vechtlust met overwinning in Groningen

Joeri Klous beloont vechtlust met overwinning in Groningen

geplaatst zaterdag 21 januari 2017 om 19:21:16 op Schaatspeloton.nl

Joeri Klous wint, Niels Overvoorde kon alleen nog maar applaudisseren voor de winst van zijn vluchtmakker.

Joeri Klous wint, Niels Overvoorde kon alleen nog maar applaudisseren voor de winst van zijn vluchtmakker. (bron: Schaatspeloton.nl)

De elfde wedstrijd in de KPN Marathon Cup voor Beloften is gewonnen door Joeri Klous (Naturalicious). De 20-jarige schaatser uit Assendelft rekende in de finale af met medevluchter Niels Overvoorde (Groenehartsport.nl) met wie hij na een rondenlang jacht een ronde voorsprong had gepakt op het peloton. Elwin Hulsink (Stouwdam.nl) won de pelotonsprint om de derde plaats voor Kevin Hoekstra (Man & Mach) die de klassementsleiding behield.

Een monsteraanval brachten Niels Overvoorde en Joeri Klous op het ijs van Kardinge. Halverwege de koers koos het tweetal de aanval en gestaag bouwde ze hun voorsprong uit tot ze het peloton in de rug keken. Zowel Overvoorde's Groenehartsport.nl als Klous' Naturalicious lieten een pion afzakken om hun mannen aan de ronde voorsprong te helpen. Eerst Klous en later ook Overvoorde, in Groningen voor het eerst in zijn rood-wit-blauwe kampioenspak rijdend, kregen het hierbij zeer moeilijk en het duurde tientallen ronden voordat de jury in de finale besloot met de koplopers op een twintig meter achter het peloton hen de ronde voorsprong te geven. Hadden zij dit niet gedaan dan had de eindsprint om de zege zomaar eens in het peloton kunnen plaatsvinden. Nadat Elwin Hulsink de pelotonsprint om de derde plek won brachten Overvoorde en Klous een surplace op het ijs. Bij het luiden van de bel ging de sprint aan en toonde Klous zich de sterkste en pakt zo zijn eerste overwinning.

Kevin Hoekstra die in de pelotonsprint op de vierde plaats finishte verstevigde zijn klassementsleiding.

Bekijk ook:

Uitslag