Schaatspeloton.nl - Nieuws - KPN Marathon Cup na dubbelslag Simon Schouten naar thrillerontknoping

KPN Marathon Cup na dubbelslag Simon Schouten naar thrillerontknoping

geplaatst zaterdag 18 februari 2017 om 22:16:39 op Schaatspeloton.nl

Simon Schouten wint ook Sjoerd den Hertog op plaats drie en Niels Mesu op plaats vier doen goede zaken voor het klassement waar Mats Stoltenborg wegzakt omdat hij de slag mist.

Simon Schouten wint ook Sjoerd den Hertog op plaats drie en Niels Mesu op plaats vier doen goede zaken voor het klassement waar Mats Stoltenborg wegzakt omdat hij de slag mist. (bron: Schaatspeloton.nl)

Simon Schouten (Royal A-ware) heeft in Deventer na winst in de dertiende wedstrijd in de KPN Marathon Cup de Oranje leiderstrui overgenomen van Mats Stoltenborg (Bouw & Techniek) die de beslissende slag miste. Schouten won na 125 ronden de sprint van een kopgroep voor Bart de Vries (Bouw & Techniek) en Sjoerd den Hertog (Lasaulec) die op de derde plaats ook goede zaken deed voor het klassement.

Voorafgaande aan de wedstrijd in Deventer kwamen nog vijf rijders in aanmerking voor de eindzegen in de KPN Marathon Cup. De nummer drie van het klassement Crispijn Ariëns, voor wie na een ribbreuk het seizoen voorbij is, was nog een zesde kanshebber maar kon niet meer meestrijden. In de wedstrijd kon Mats Stoltenborg de aanvallen van zijn concurrenten lang pareren maar de Hoofddorper moest uiteindelijk zijn hoofd buigen toen een kopgroep van acht met daarin de gevaarlijke Sjoerd den Hertog, Simon Schouten en Niels Mesu (AB Transport) het peloton op een ronde zette. Naast Stoltenborg miste ook de laatste kanshebber Bob de Vries (Royal A-ware) de slag.

Na het afsprinten van het peloton probeerde eerste Robin Snoek (Lasaulec) en later nog Marcel van Ham (Okay Fashion & Jeans) de medevluchters te verrassen maar Jorrit Bergsma (Royal A-ware) hield in dienst van Simon Schouten de groep bijeen. Schouten betaalde dat vertrouwen in de sprint terug door alweer zijn vierde overwinning te behalen. Bart de Vries sprintte naar de tweede plek vlak voor Sjoerd den Hertog die derde werd. Na rekenwerk aan de kant was snel duidelijk dat Schouten voldoende punten had behaald om de Oranje leiderstrui van Mats Stoltenborg over te nemen. Bij de finale in Amsterdam zal Schouten een voorsprong van 2,3 punten op Niels Mesu en 4,4 punten op Sjoerd den Hertog moeten proberen te verdedigen. Stoltenborg volgt op 7,4 punten van Schouten en is nog niet kansloos. Bob de Vries pakte geen punten en haakt af in de strijd.

Bekijk ook:

Uitslag