Schaatspeloton.nl - Nieuws - Van den Eeckhout en Van Pierre stellen eindzege 6-Banentoernooi veilig

Van den Eeckhout en Van Pierre stellen eindzege 6-Banentoernooi veilig

geplaatst zondag 26 februari 2017 om 23:44:11 op Schaatspeloton.nl

Melissa van Pierre

Melissa van Pierre (bron: Schaatspeloton.nl)

In Utrecht hebben Hans van den Eeckhout (C Divisie), Melissa van Pierre (Dames, Port of Amsterdam/SKITS) en Robert Gaasenbeek (Masters) de eindzege in het 6-Banentoernooi veiliggesteld. Voor Van Pierre stond er op de laatste dag, met een kleine voorsprong op Floor Besteman (BlueDune/RekenService), nog het meest op het spel. De schaatsster uit Wilnis zag haar concurrente echter maar een punt inlopen waarmee Van Pierre de eindoverwinning behaalde.

De winst in de finale ging in Utrecht naar Van Pierre's ploeggenote Anneleen Zijl (Port of Amsterrdam/SKITS) die medevluchtster Denise van der Hulst (Mastermind) in de sprint klopte. Eva Riemersma-van Rheenen won de pelotonssprint om de derde plaats. Besteman en Van Pierre eindigde in elkaars kielzog op plaats vijf en zes, waardoor Van Pierre dus de eindwinst pakte. Achter het strijdende tweetal eindigde Brit Qualm als derde in het klassement.

In de C Divisie was de eindzege van Hans van den Eeckhout al zonder twijfel. Het was de strijd om de tweede plaats die er toe deed. Jan-Willem Broos trok hier in de finale met een derde plaats aan het langste eind. Hij deed dit achter Johan Bakker die als enige met twee ronden voorsprong naar de finalewinst soleerde en Jerrie Suyker. De nummer twee voorafgaande aan de finale Sjors Handgraaf moest na een vierde plaats genoegen nemen met de derde plaats in het eindklassement.

Bij de Masters kon Robert Gaasenbeek zonder problemen achtste worden en toch de eindzege opeisen. De winst in de finale ging naar broer Arnold Gaasenbeek die Arno van der Veen, met wie hij drie ronden voorsprong had op het peloton, klopte. Tonny van Vliet eindigde de finale als derde terwijl Paul Robijn en Robin Veerman met respectievelijk een negende en vijfde plaats de plaatsen op het eindpodium naast Robert Gaasenbeek bezette.

Bekijk ook:

Uitslag en Eindklassement Masters
Uitslag en Eindklassement Dames
Uitslag en Eindklassement C Divisie