Schaatspeloton.nl - Nieuws - Simon Schouten en Niels Mesu met punt extra naar cupfinale na herstelde rekenfout

Simon Schouten en Niels Mesu met punt extra naar cupfinale na herstelde rekenfout

geplaatst maandag 27 februari 2017 om 13:29:58 op Schaatspeloton.nl

Simon Schouten heeft zaterdag 1 punt meer marge ten opzichten van Sjoerd den Hertog en Mats Stoltenborg om zijn Oranje leiderstrui te verdedigen.

Simon Schouten heeft zaterdag 1 punt meer marge ten opzichten van Sjoerd den Hertog en Mats Stoltenborg om zijn Oranje leiderstrui te verdedigen. (bron: Schaatspeloton.nl)

Zaterdag bij de finale van de KPN Marathon Cup beginnen klassementsleider Simon Schouten (Royal A-ware) en Niels Mesu (AB Transport) met een punt meer aan de eindstrijd dan eerder gedacht. De KNSB herstelt hiermee een door Schaatspeloton.nl geconstateerde rekenfout die eerder in het seizoen is gemaakt. Sjoerd den Hertog (Lasaulec) en Mats Stoltenborg (Bouw & Techniek) hadden al wel het juiste puntentotaal en zien Schouten en Mesu nu dus 1 punt uitlopen.

De telfout is ontstaan na de derde cupwedstrijd in Tilburg waarin Jan Blokhuijsen als langebaanschaatser meereed en elfde werd. Als langebaanschaatser zonder marathonploeg kreeg Blokhuijsen geen punten wat betekent dat Simon Schouten op plaats twaalf de punten voor Blokhuijsen's plaats elf zou moeten krijgen. In de daguitslag zelf was dit goed verwerkt, maar in het klassement is voor Schouten maar ook de als vijftiende gefinishte Mesu en acht andere rijders dit niet goed gegaan.

Naast Schouten en Mesu gaat het om Ronald Kruijer (13e), Johan Hendriks (14e), Mart Bruggink (16e), Fabio Francolini (17e), Crispijn Ariëns (18e), Jordy Harink (19e), Robin Snoek (20e) en Marcel van Ham (21e) die er nu elk een punt bij krijgen.

Sjoerd den Hertog en Mats Stoltenborg eindigden in Tilburg voor Blokhuijsen en waren daardoor niet benadeeld door de fout.

Zaterdag zijn bij de cupfinale hierdoor de verschillen bij de mannen als volgt:
1. Simon Schouten 209,4 punten
2. Niels Mesu 207,1 pnt (2,3 punten achterstand)
3. Sjoerd den Hertog 204 pnt (5,4 pnt achterstand)
4. Mats Stoltenborg 201 pnt (8,4 pnt achterstand)