Schaatspeloton.nl - Nieuws - Simon Schouten en Iris van der Stelt vaakst de beste van klassementskandidaten

Simon Schouten en Iris van der Stelt vaakst de beste van klassementskandidaten

geplaatst zaterdag 4 maart 2017 om 15:47:39 op Schaatspeloton.nl

Simon Schouten scoorde in zes van de dertien wedstrijden beter dan de overgebleven cupconcurrenten Niels Mesu, Sjoerd den Hertog en Mats Stoltenborg.

Simon Schouten scoorde in zes van de dertien wedstrijden beter dan de overgebleven cupconcurrenten Niels Mesu, Sjoerd den Hertog en Mats Stoltenborg. (bron: Schaatspeloton.nl)

Na een seizoen waarin de rijders week na week de krachten hebben gemeten zijn er vanavond nog vier mannen en drie vrouwen die realistisch gezien in aanmerking komen voor de eindzege in de KPN Marathon Cup. Als we vergelijken hoe zij het tegen elkaar hebben gedaan in de dertien cupwedstrijden dan zien we dat Simon Schouten en Iris van der Stelt het vaakst de beste waren van de overgebleven concurrentie.

Zes keer was Simon Schouten de beste van het kwartet
Simon Schouten scoorde in zes van de dertien wedstrijden beter dan de overgebleven cupconcurrenten Niels Mesu, Sjoerd den Hertog en Mats Stoltenborg. Naaast de vier overwinningen die Schouten boekte in Hoorn, Enschede, Alkmaar en Deventer was de Andijker ook in Leeuwarden en Den Haag met respectievelijk een zesde en achtste plaats de beste van de uiteindelijke klassementsmannen.

Mats Stoltenborg was drie keer de beste van het kwartet zonder ook maar een wedstrijd te winnen. In Heerenveen deed hij dat met een vijfde plaats en in Haarlem en Rotterdam met zesde plaatsen. Sjoerd den Hertog en Niels Mesu scoorden elk twee keer het best. Voor Mesu was dat naast zijn overwinning in Groningen met de derde plaats tijdens de openingsmarathon in Amsterdam. Den Hertog hield in Tilburg en Eindhoven met respectievelijk een derde en een tweede plaats Schouten, Mesu en Stoltenborg achter zich.

Maakt Simon Schouten het vandaag af? Als hij voor de zevende keer de concurrentie de baas is is hij zeker van de eindwinst.

Iris van der Stelt moet voor zevende keer concurrentie de baas zijn voor eindwinst
Elk wonnen ze één cup-wedstrijd in het seizoen en nog alle drie kunnen ze de eindoverwinning behalen in de KPN Marathon Cup. Elma de Vries, Lisa van der Geest en Iris van der Stelt gaan het op de Jaap Edenbaan uitvechten. In hun onderlinge strijd was het Van der Stelt die het vaakst de beste was. Zes van de dertien wedstrijden eindigde zij boven De Vries en Van der Geest. Naast haar overwinning in Eindhoven was dat met een tweede plaats in Den Haag, een derde plaats in Deventer, vierde plaatsen in Leeuwarden en Heerenveen en een achtste plaats in Hoorn. De Vries was in vijf wedstrijden de beste van het drietal. Behalve de overwinning in Haarlem was dat ook in Amsterdam (4e), Tilburg (2e), Enschede (2e) en Alkmaar (3e) het geval. Van der Geest was alleen bij haar overwinning in Rotterdam en haar tweede plaats in Groningen haar directe concurrentes de baas.

Iris van der Stelt zal vanavond voor de zevende keer de beste van de drie moeten zijn om de eindwinst te pakken.

Dit artikel verschijnt vandaag ook in het programmaboekje van de KPN Marathon Cup Finale. Lees daarin nog meer artikelen van verschillende bronnen rond het marathonschaatsen.

Bekijk ook:

Lange wachter De Vries bij eindwinst Cup tussen Portengen en Keulen-Deelstra (3 maart 2017)
Simon Schouten en Niels Mesu met punt extra naar cupfinale na herstelde rekenfout (27 februari 2017)