Schaatspeloton.nl - Nieuws - Schildermans en September winnen Belgische marathontitels, winst NISA Marathon voor Mitchell en Cooper

Schildermans en September winnen Belgische marathontitels, winst NISA Marathon voor Mitchell en Cooper

geplaatst zondag 26 maart 2017 om 14:36:43 op Schaatspeloton.nl

Jonathan Schildermans klopt in de sprint Jordan McMillen en Jarno Schellekens en is Belgisch Kampioen marathonschaatsen.

Jonathan Schildermans klopt in de sprint Jordan McMillen en Jarno Schellekens en is Belgisch Kampioen marathonschaatsen. (bron: Schaatspeloton.nl)

In Den Haag hebben Jonathan Schildermans en Evy September het Belgisch Kampioenschap marathonschaatsen gewonnen. Na 50 ronden was Schildermans het sterkst van een kopgroep. Jordan McMillen behaalde zilver, brons was er voor Jarno Schellekens. September werd op het podium geflankeerd door Willemijn Quaijtaal en Katelijn Peirs. Het kampioenschap werd verreden na afloop van het Britse langebaankampioenschap en stond ook open voor andere nationaliteiten. Die streden om de NISA Marathon die gewonnen werd door de Britten Robert Mitchell en Gemma Cooper (Team Frysk).

In de NISA Marathon reed de Deen Emil Nielsen achter Robert Mitchell naar de tweede plaats en werd de Australiër Tim Davids derde. Bij de Dames ging de in de Noord-Oost Competitie uitkomende Gemma Cooper met de winst aan de haal en eindigde de Ierse Tara Donoghue als tweede, de Britse Clare Upton legde beslag op de derde stek.

Bekijk ook:

Uitslag Belgisch Kampioenschap Heren
Uitslag Belgisch Kampioenschap Dames
Uitslag NISA Marathon Dames
Uitslag NISA Marathon Heren