Schaatspeloton.nl - Nieuws - KNSB en KPN garanderen live-stream cupwedstrijden en jeugd-NK

KNSB en KPN garanderen live-stream cupwedstrijden en jeugd-NK

geplaatst donderdag 19 oktober 2017 om 14:01:54 op Schaatspeloton.nl

Ook komende winter zullen er weer live beeldverslagen van het marathonschaatsen uitgezonden gaan worden op internet. De KNSB en hoofdsponsor KPN staan vanuit de bond's staande budget garant voor uitzending door het hele seizoen heen, dat lijkt een verbetering ten opzichten van vorig seizoen toen voor elke uitzending de financiering geregeld moest worden. "Maar bedrijven die het marathonschaatsen willen steunen kunnen natuurlijk altijd nog contact op nemen met de KNSB" aldus marathoncoördinator Willem Hut.

Met het rond krijgen van de financiering is het zeker dat al de zestien wedstrijden in de KPN Marathon Cup via schaatsen.nl/marathon uitgezonden gaan worden. "Ik vind het belangrijk dat wij de kijkers nu het hele seizoen de zekerheid kunnen geven dat de stream er is" aldus Hut. Ook het KPN NK Jeugdmarathon zal live uitgezonden kunnen gaan worden.

Hut roept daarnaast op de schaatsers zoveel mogelijk mee te werken aan de stream. "Zorg dat je direct na de wedstrijd beschikbaar bent voor interviews". Na de wedstrijd gebeurde het vorig seizoen regelmatig dat schaatsers pas laat beschikbaar waren waardoor de stream al afgerond was en de kijkers geen pratende schaatsers getoond konden worden.

Zaterdag begint de KPN Marathon Cup met een wedstrijd in Amsterdam.