Schaatspeloton.nl - Nieuws - Dames rijden op seconde af dezelfde tijd als vorig seizoen

Dames rijden op seconde af dezelfde tijd als vorig seizoen

geplaatst zondag 29 oktober 2017 om 09:00:00 op Schaatspeloton.nl

Net als vorig jaar won Francesca Lollobrigida de marathon in Leeuwarden. Opvallend genoeg deed zij dat ook nog eens in op de seconde af dezelfde tijd. (bron: Schaatspeloton.nl)

Een opvallende constatering na de tweede KPN Marathon Cup gisteravond in Leeuwarden; het damespeloton voltooide de 80 ronden in de Elfstedenhal in op de seconde af dezelfde tijd als vorig seizoen. Net als vorig seizoen won Francesca Lollobrigida (Lasaulec) na 45 minuten een 22 seconden de wedstrijd. De verschillen moeten tussen de twee jaren gezocht worden in de tienden achter de seconden. 29 oktober 2016 finishte het peloton na 45:22.556, gisteravond was dit na 45:22.958 slechts 4 tienden langzamer.

De 45 minuten en 22 seconden die het peloton in Leeuwarden op de klok bracht was na de marathons vorig seizoen in Heerenveen, Groningen en dus Leeuwarden de vierde snelste 80 rondenmarathon voor vrouwen ooit. Bij zowel de Heren Topdivisie als de Heren Beloften kwam de tijd niet in de buurt van de toptijden.