Schaatspeloton.nl - Nieuws - Erben Wennemars prolongeert marathontitel bij de Masters

Erben Wennemars prolongeert marathontitel bij de Masters

geplaatst maandag 1 januari 2018 om 14:20:28 op Schaatspeloton.nl

In Utrecht is Erben Wennemars er in geslaagd zijn Nederlandse titel marathonschaatsen te prolongeren. In de laatste 500 meter sprintte hij weg bij zijn medevluchter Kurt van de Nes die genoegen moest nemen met het zilver. Wennemars en Van de Nes hadden samen twee ronden voorsprong gepakt op het peloton. Arnold Gaasenbeek probeerde in de slotfase zich nog bij de kop aan te sluiten, slaagde daar niet in en kwam als derde aan de meet.

Een belangrijk moment in de titelstrijd van de 40+'ers werd ergens midden in de koers opgetekend. Op dat moment was al een kleine kopgroep rond en een sterke achtervolgende groep met mannen die de slag gemist hadden vonden elkaar in de achtervolging. Daarbij Arnold Gaasenbeek, Arjan Elferink en uittredend kampioen Erben Wennemars, die vooraf als favorieten opgetekend konden worden. Elferink en Wennemars leken elkaar echter het licht in de ogen niet te gunnen. Zij kwamen samen rechtovereind en de achtervolgende groep leek te verdwijnen. Juist op dat moment toonde Wennemars zijn snelheid. Met een tussensprint liet hij Elferink achter zich en sloot alsnog bij de achtervolgers aan en pakte zijn eerste ronde voorsprong. Het duurde daarna niet lang voordat Wennemars samen met Kurt van de Nes doortrok. Het tweetal nam snel voorsprong en dubbelde uiteindelijk het peloton voor een tweede keer.

Arnold Gaasenbeek probeerde zo'n 25 ronden voor het eind nog een tweede ronde te pakken om zo mee te gaan strijden om de titel. Hij leek hier in te gaan slagen maar het duurde net te lang voordat de thuisrijder het peloton in de rug zag. Op dat moment luidde al de bel om de grote groep te laten afsprinten. Gaasenbeek bleef wel voor de achtervolgers en werd zo beloond met brons. Hierna begon een ongelijke strijd tussen Kurt van de Nes en de oud Wereldkampioen sprint Erben Wennemars. Een surplace leek wat overbodig maar werd door de rijders wel op het ijs gebracht. 500 meter voor de streep ging Wennemars aan en was Van de Nes geklopt. Wennemars prolongeerde zijn titel.

Bekijk ook:

Uitslag