Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ketelaar en Kuik sluiten Noord-Oost Competitie in stijl af

Ketelaar en Kuik sluiten Noord-Oost Competitie in stijl af

geplaatst maandag 9 februari 2009 om 08:16:48 op Schaatspeloton.nl

Jaap Ketelaar (Clafis Engineering/JB Besturingstechniek), Dorien Kuik en Albert Bakker (Oosterhaven) hebben zondag in Assen de eindzege in de Noord-Oost Competitie veilig gesteld bij respectievelijk de C-rijders, Dames en Masters. Ketelaar en Kuik wisten op De Smelt ook de laatste wedstrijd in de regionale wedstrijdcyclus te winnen. Bakker wist de competitie te winnen zonder een keer op het eerste treetje te hebben gestaan.

Klassementsleider Jaap Ketelaar liet in de finalewedstrijd in Assen weinig twijfel over wie de eindzege zou gaan pakken in de Noord-Oost Competitie. Waar Ketelaar al met een ruime voorsprong de finale begon, bouwde hij die tijdens de 60 ronden wedstrijd alleen maar uit. Ketelaar, op de Weissensee winnaar van de Talent Trophy en een Criterium voor C-rijders en Masters, wist de wedstrijd op De Smelt op zijn naam te zetten door in de finale Noud Boering en Johan Knol af te troeven. Op het eindpodium zag Jaap Ketelaar zich geflankeerd door Erik Schaper (Powerslide/Steenbergen) en Noud Boering die als nummer twee en drie in het klassement eindigden. Ruurd Dijkstra en Bauke van der Graaf eindigden op plek vier en vijf net naast het podium.

Ook bij de Dames was de winnares van het eindklassement in Assen ook de sterkste in de finalewedstrijd. Dorien Kuik behaalde op De Smelt de vijfde zege van het seizoen. Kimberly van den Berg en Rebecca de Graaff maakte het dagpodium in de Drentse hoofdstad compleet. Op het eindpodium kreeg Kuik gezelschap van voormalig landelijk rijdster Petra van Bergeijk en Astrid Schuitema. Rebecca de Graaff en Rowena Visscher wisten met een vierde en vijfde plaats in het eindklassement het podium niet te halen.

Bij de Masters was het voor klassementsleider Albert Bakker nog de laatste kans om het seizoen met een zege af te sluiten. Ondanks zijn comfortabele voorsprong in het klassement had Bakker nog geen enkele keer zijn schaats als eerste over de finishlijn zien komen. In Assen kwam ook daar geen verandering in. Met een vijfde plaats verzekerde Bakker zich wel van de eindzege. De dagzege ging in Assen naar Egbert Post (Steenbergen Fietsen) die na 50 ronden te sterk was voor Herman Veneman en Rinke de Jong. Ondanks zijn derde dagzege kwam Egbert Post met een vierde plaats niet op het eindpodium, dat naast Albert Bakker bezet was door Sjouke Hellinga en Eppie Wiersema (Steenbergen Fietsen).

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Dames
Uitslag C Divisie