Schaatspeloton.nl - Nieuws - Sollentunaloppet naar 22 februari

Sollentunaloppet naar 22 februari

geplaatst vrijdag 13 februari 2009 om 10:50:44 op Schaatspeloton.nl

De Zweedse natuurijsmarathon Sollentunaloppet, een wedstrijd over 42 kilometer die zondag 15 februari nabij Stockholm zou plaatsvinden, is een week naar achter verhuisd. Hierdoor zal de oudste lange afstand wedstrijd in Zweden niet meer tegelijk vallen met de Vikingarännet die zondag aanstaande tussen Uppsala en Stockholm plaatsvindt. Zondag 22 februari zal de Sollentunaloppet voor de zevenentwintigste keer verreden worden.

Vorig seizoen moest de Sollentunaloppet net zoals vele marathonwedstrijden in Zweden afgelast worden vanwege de zachte winter. Dit seizoen kan de wedstrijd weer doorgaan op het natuurijstraject bij het nabij Stockholm gelegen Sollentuna. Peter Resar was in 2007 de laatste winnaar van deze wedstrijd.

Veel internationaal marathonschaatsen dit weekend
Overigens staat dit weekend naast de KNSB Grand Prix finale in Falun en de Vikingarännet tussen Uppsala en Stockholm nog een derde evenement op het programma. Morgen vinden bij Orsa de Siljanskrinnet en Orsa200k plaats. De Siljanskrinnet is een wedstrijd tot 100 kilometer, de Orsa200k die op dezelfde locatie verreden wordt gaat over 200 kilometer. Überhaupt is het komende weekend een goedbezet internationaal marathonschaatsweekend. Naast de wedstrijden in Zweden vinden er ook wedstrijden plaats in Finland, Canada en Heerenveen. Zondag vindt in Heerenveen een demonstratiemarathon plaats na afloop van de ISU Essent World Cup langebaanschaatsen. In Jyväskylä vindt zaterdag de derde etappe van de nieuwe Finse natuurijscompetitie Tour de Skate plaats en in het Canadese Joliette is zondag een demonstratiewedstrijd op de Rivière l'Assomption.

Bekijk ook:

Website van de Sollentunaloppet (in Zweeds)
Internationale Marathonschaatskalender