Schaatspeloton.nl - Nieuws - Yoeri Takken wint 200 km in Kuopio

Yoeri Takken wint 200 km in Kuopio

geplaatst zondag 22 februari 2009 om 15:01:59 op Schaatspeloton.nl

Eerste Divisierijder Yoeri Takken (v/d Hoogen Tegels & Sanitair) heeft in Kuopio de Finland Ice Marathon op zijn naam geschreven. De 40-jarige schaatser uit Almere klopte na 200 kilometer en 7 uur en 17 minuten wedstrijd Hotze Zandstra en de Finse rijder Antero Kotijärvi in de sprint. De Finse Anita Hyttinen was in Kuopio het sterkste in de 100 kilometer lange dameswedstrijd.

Geen grote Nederlandse marathonschaatsnamen aan de start dit jaar in Kuopio. Waar het Nederlandse peloton deze week bezig is aan de finale week van de KNSB Cup werd in de Finse plaats de jaarlijkse Finland Ice Marathon verreden over 200 kilometer voor de heren en over 100 kilometer voor de dames. Bij de heren reed na 200 kilometer een kopgroep van drie rijders naar de meet. Hiervan toonde Yoeri Takken (v/d Hoogen Tegels & Sanitair) zich net iets sneller dan zijn medevluchters en behaalde zo, na zijn zege in 2005, voor de tweede maal de winst in deze Alternatieve Elfstedentocht. Voormalig landelijk B-rijder Hotze Zandstra legde vlak achter Takken beslag op de tweede plek. Antero Kotijärvi zag de Nederlanders sneller aankomen en moest genoegen nemen met plek drie.

Bij de Dames ging de zege naar Anita Hyttinen. De Finse legde de 100 kilometer een halfuur sneller af dan de Zweedse Heidrun Bohler die als tweede eindigde. Merja Lumme legde beslag op de derde plaats.

Bekijk ook:

Uitslag Dames
Uitslag Heren