Schaatspeloton.nl - Nieuws - Schaatsteam Haarlem nieuwe Eerste Divisieploeg

Schaatsteam Haarlem nieuwe Eerste Divisieploeg

geplaatst dinsdag 21 april 2009 om 20:25:51 op Schaatspeloton.nl

Komend seizoen zal een nieuwe marathonschaatsploeg gaan acteren in de Eerste Divisie. De ploeg kent haar wortels rond het Noord-Hollandse Haarlem en gaat voorlopig onder de werktitel Schaatsteam Haarlem door het leven. Het team, dat zal gaan bestaan uit Thedo Vos, Nick Uithoven, Pim Borghols en Stef Zwitser, hoopt binnenkort een definitieve naam bekend te maken als de sponsoring volledig rond is.

Thedo Vos en Nick Uithoven kwamen afgelopen seizoen al uit in de Eerste Divisie. Pim Borghols en Stef Zwitser deden dit jaar mee aan het regionale 6-Banentoernooi in West-Nederland, waarbij gezegd moet worden dat Stef Zwitser daarvoor al drie seizoenen in het B-peloton uitkwam. Zwitser en Borghols eindigde op de eerste twee plekken van de baancompetitie van Haarlem. In het 6-Banentoernooi eindigde zij respectievelijk als vijfde en negende en werd Stef Zwitser daarnaast kampioen van het Gewest Noord-Holland/Utrecht.

Thedo Vos kwam in het verleden twee seizoenen uit op het hoogste landelijke niveau maar was afgelopen seizoen dus actief in de Eerste Divisie. Daar was de 27-jarige schaatser uit Kudelstaart tijdens de KNSB Cupwedstrijd op zijn thuisbaan goed voor een vierde plaats. De vierde rijder van de nieuwe ploeg Nick Uithoven heeft als enige de Kennemerlandijsbaan niet als zijn thuisbaan. De 22-jarige rijder uit het Brabantse Babijloniënbroek was afgelopen seizoen voor de derde maal actief in de Eerste Divisie. Hierin was hij afgelopen seizoen zowel in de Essent als de KNSB Cup goed voor de zevende plaats in de eindrangschikking.

Ron Kortekaas zal ploegleider worden van dit team. Kortekaas is zelf een aantal jaren B-rijder geweest en erg gedreven om er met dit team met enthousiaste rijders er wat moois van te maken. De definitieve naam van de ploeg zal binnenkort bekend worden gemaakt als alle sponsoren definitief zijn. Tot die tijd kunnen geïnteresseerden kijken op www.schaatsteamhaarlem.nl voor al het nieuws omtrent deze ploeg. Deze site zal de komende tijd worden aangevuld met meer informatie over het team.

Twee ‘broers van'
Van de samenstelling van de ploeg mag opmerkelijk genoemd worden dat hij twee ‘broers van' bevat. Nick Uithoven is de jongere broer van Jochem Uithoven die namens het BCT Schaatsteam afgelopen seizoen tijdens de finale van de KNSB Cup zijn eerste zege op het hoogste niveau behaalde. Stef Zwitser is de jongste telg van de Katwijkse Zwitserfamilie waarvan de oudere broers Jens en Ralf op het hoogste niveau uitkomen. Ralf Zwitser, die afgelopen seizoen op het Runnmeer de derde Grand Prixwedstrijd won voor zijn broer Jens die tweede werd, werd na het afgelopen seizoen gehuldigd als winnaar van de Dick van Gangelentrofee.

Bekijk ook:

Thedo Vos
Pim Borghols
Nick Uithoven
Stef Zwitser