Schaatspeloton.nl - Nieuws - Open Nederlandse Titels voor Sjoerd Huisman en Carla Zielman

Open Nederlandse Titels voor Sjoerd Huisman en Carla Zielman

geplaatst woensdag 27 januari 2010 om 13:15:00 op Schaatspeloton.nl

Sjoerd Huisman (Nefit HR Ketels) en Carla Zielman (CENNED Telecom en IT) de nieuwe Open Nederlandse Kampioenen

Sjoerd Huisman (Nefit HR Ketels) en Carla Zielman (CENNED Telecom en IT) de nieuwe Open Nederlandse Kampioenen (bron: TIMSimaging)

Sjoerd Huisman (Nefit HR Ketels) en Carla Zielman (CENNED Telecom en IT) hebben op de Weissensee het Open Nederlands Kampioenschap op natuurijs op hun naam geschreven. Huisman en Zielman, die beiden vorig seizoen op de Oostvaardersplassen ook de 'echte' Nederlands natuurijstitels behaalden, waren op het Karinthische bergmeer beide het snelst in de massasprint.

Huisman won na 100 kilometer de massasprint van het peloton voor Ingmar Berga (AMI Kappers) en Arjan Stroetinga (BAM Schaatsteam) en leek zich daarmee te revancheren voor het NK op kunstijs waar hij dit tweetal voor moest laten gaan. Tristan Loy (Adformatie), de Open Nederlands Kampioen van vorig seizoen, moest in het sprintgeweld genoegen nemen met de 55e plaats.

Zielman was na 60 kilometer in de massasprint sneller dan Daniƫlle Bekkering (BTN de Haas/Onlineveilingmeester.nl) en Mariska Huisman (Viks Parket) die beslag legden op het zilver en brons. Uittredend Nederlands Kampioene Maria Sterk (Cowhouse International) finishte pas als vijftiende.

Bekijk ook:

Uitslag Heren
Uitslag Dames