Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ronde van Duurswold ook onderdeel van klassement natuurijsklassiekers

Ronde van Duurswold ook onderdeel van klassement natuurijsklassiekers

geplaatst maandag 27 december 2010 om 19:41:48 op Schaatspeloton.nl

Bij de Ronde van Duurswold, eerder aangekondigd als de Marathon om 't Schild, zijn woensdag punten te verdienen voor het door KPN en Unox gesponsorde klassement van natuurijsklassiekers. De Ronde van Duurswold is door de Stichting Natuurijsklassiekers (SNK) aangewezen als vroeg alternatief van de Noorderrondrit. Dinsdag zijn bij de 100 van Earnewâld de eerste punten voor het klassement van natuurijsklassiekers te verdienen.

Het klassement van natuurijsklassiekers word door de SNK opgesteld aan de hand van de uitslagen in de verschillende verreden klassiekers. De prijzen die aan het klassement vast zitten worden pas na het verrijden van vier klassiekers uitgekeerd. Dit was in de winter van 1996/1997 voor het laatst toen Hans Pieterse en Neeke Smit dit klassement wonnen. Zij wachten nu dus al 14 jaar op hun opvolgers. Voorlopig staan nog maar twee wedstrijden die meetellen voor het natuurijsklassiekersklassement op het programma. Dinsdag de 100 van Earnewâld en woensdag dus de Ronde van Duurswold als alternatief voor de officiële klassieker de Noorderrondrit. Mocht de Noorderrondrit deze winter ook verreden worden dan zullen de punten voor de Ronde van Duurswold wel gewoon blijven staan, de Ronde van Duurswold is in feite dus tijdelijk als nieuwe klassieker toegevoegd aan het klassement.

Puntentelling Natuurijsklassiekers:
Bij de 100 van Earnewâld en de Ronde van Duurswold zijn dinsdag en woensdag de volgende punten te verdienen:
1e: 25,1 ptn
2e: 21 ptn
3e: 18 ptn
4e: 17 ptn
…
20e: 1 pnt
Dit puntenreglement geldt voor alle klassiekers t/m 100 kilometer.

Bij de Driedaagse van Ankeveen en de Noorderrondrit zijn extra punten te verdienen. Namelijk:
1e: 35,1 ptn
2e: 29 ptn
3e: 24 ptn
4e: 20 ptn
5e: 17 ptn
6e: 15 ptn
7e: 14 ptn
…
20e 1 pnt

Overige regels
1. Om in aanmerking te komen voor het klassement van de natuurijsklassieker moet een schaatser wel aan 75% van de wedstrijden hebben deelgenomen.
2. Wanneer rijders/rijdsters op de dag van een te verrijden Klassieker bij een andere NIET Klassieker wedstrijd rijden, volgt uitsluiting van het Klassieker Natuurijsklassement.
3. Om in aanmerking te kunnen komen voor het dagklassement dienen, gedurende de hele wedstrijd, de logo's van de hoofdsponsors UNOX en KPN duidelijk zichtbaar op de daarvoor in het reglement genoemde plaatsen gedragen te worden.
4. De leider in het algemeen klassement draagt het leiderspak. Indien de Klassementsleider dit pak niet draagt, volgt uitsluiting van de wedstrijd en het klassement.

Voor uitbetaling van het Algemeen Klassement geldt het volgende:
• 35% uitkering, bij het verrijden van 4 marathons
• 70% uitkering, bij het verrijden van 5, 6 of 7 marathons
• 100% uitkering, bij het verrijden van 8 of meer marathons