Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jan Aalbers wint opnieuw Orsa200k

Jan Aalbers wint opnieuw Orsa200k

geplaatst zondag 17 februari 2008 om 00:59:30 op Schaatspeloton.nl

Voor de derde jaar in successie heeft de Nederlander Jan Aalbers de Orsa200k gewonnen. De wedstrijd over 200 kilometer trok op het Siljanmeer vooral de aandacht van Nederlanders. Het deelnemersveld van de op dezelfde locatie verreden Siljanskrinnet over 100 kilometer was een stuk internationaler. In dat evenement won de Zweed Anders Burman, Zweedse Iréne K Burman kwam als eerste Dame over de meet.

Aan de 100 kilometer van de Siljanskrinnet deden naast Zweden en Nederlanders ook een Deen, twee Noren en twee Zwitsers mee. Na 3 uur 48 minuten en 16 seconden was het Anders Burman die de overwinning behaalde. Op ruime achterstand eindigde de Zweed Henrik Linderoth op de tweede plaats, Nederlander Mark Stollenga kwam als derde over de meet gegleden. Iréne K Burman, een uit Östersund afkomstige Zweedse eindigde op de vierde plaats als eerste vrouw.

De Orsa200k werd op dezelfde dag en op dezelfde locatie verreden. Hierin was het Jan Aalbers die opnieuw deze wedstrijd op zijn naam schreef. Jeroen Ras, die eerder dit seizoen als vijfde eindigde in het Gewestelijke Kampioenschap van Zuid-Holland, kwam op vijf minuten achterstand als tweede over de eindstreep.

Bekijk ook:

Uitslag Siljanskrinnet Dames
Uitslag Siljanskrinnet Heren
Uitslag Orsa200k Heren