Schaatspeloton.nl - Nieuws - Marathonploeg Haak-Bional-Jovetra stopt

Marathonploeg Haak-Bional-Jovetra stopt

geplaatst donderdag 21 februari 2008 om 09:49:23 op Schaatspeloton.nl

De Friese marathonploeg van Haak-Bional-Jovetra houdt op te bestaan. Dit wordt gemeld door een bron uit het hart van de ploeg. De sponsoren zouden de stekker uit het team hebben getrokken vanwege een gebrek aan vertrouwen naar de KNSB en de marathonschaatssport zelf. Haak-Bional-Jovetra had voor het nieuwe seizoen enkel nog Engbert de Vegt en Gerrit Albada onder contract staan.

Eerder werd in januari bekend dat Bart de Vries en Durk Fabriek de overstap maken van de formatie van ploegleider Gauke Nijholt naar de ploeg van De Haan Westerhoff/VrieService. Er waren nog geen vervangende rijders aangetrokken voor het vertrek van deze twee best presterende teamleden dit seizoen. Engbert de Vegt en Gerrit Albada moeten nu dus ook op zoek naar een nieuwe ploeg.

Op deze site liet ploegleider Gauke Nijholt eerder al in de rubriek ‘Ingezonden door…' kritiek horen over de aanpak van de KNSB. Hierin liet hij zich ook de wens ontvallen dat er snel duidelijkheid verschaft zou worden over de invulling van de competities. "Duidelijkheid geeft in deze zekerheid en verschaft de teambazen de mogelijkheid om alle ins en outs mbt de bezetting van hun team optimaal in te vullen."

Eerder dit seizoen kondigde Time Out Sport, PGM Bakker Vastgoed en Beelen Sloopwerken al het einde van hun sponsorschap aan.

Bekijk ook:

Engbert de Vegt
Gerrit Albada
Bart de Vries en Durk Fabriek naar De Haan Westerhoff (19 januari 2008)
Ingezonden door... Gauke Nijholt: Devaluatie van de KNSB Cup