Schaatspeloton.nl - Nieuws - Stroetinga wint opwarmwedstrijd Kuopio

Stroetinga wint opwarmwedstrijd Kuopio

geplaatst donderdag 21 februari 2008 om 16:08:03 op Schaatspeloton.nl

Op het Finse Kallavesimeer heeft Nederlands Kampioen Arjan Stroetinga (BAM Schaatsteam) de opwarmingswedstrijd gewonnen. Na 25 kilometer was Stroetinga in het criterium te snel voor medevluchters Bert van Buren (Adformatie/Jobnews) en Richard Sijm (Viks Parket) die respectievelijk tweede en derde werden. Zaterdag vindt in hetzelfde Kuopio de Finland Ice Marathon plaats over 200 kilometer die geldt als finalewedstrijd van de Essent World Grand Prix.

Het drietal was in de eerste helft van de wedstrijd ontsnapt uit een klein peloton van dertig rijders. Om 14:00 uur was het compacte peloton in temperaturen rond het vriespunt en met een enkele lichte sneeuwbui gestart voor de wedstrijd over twee omlopen van 12,5 kilometer op het Kallavesimeer.
Arjan Stroetinga was het eerste aan de meet, net voor Bert van Buren die de sprint in de laatste tientallen meters verloor. Richard Sijm kwam op korte afstand als derde over de meet gegleden.

Zaterdag wordt om 6 uur Nederlandse tijd het startschot gelost voor de Finland Ice Marathon over 200 kilometer. Die wedstrijd is de finale van de Essent World Grand Prix.