Schaatspeloton.nl - Nieuws - Touber, Kuik en Bakker eindwinnaars Noord-Oost Competitie

Touber, Kuik en Bakker eindwinnaars Noord-Oost Competitie

geplaatst maandag 25 februari 2008 om 11:22:06 op Schaatspeloton.nl

De klassementsleiders Richard Touber, Dorien Kuik en Albert Bakker hebben zoals verwacht werd de eindzege in de Noord-Oost Competitie niet meer uit handen gegeven. Dorien Kuik deed dit in stijl door ook de finalewedstrijd op de Scheg in Deventer op haar naam te schrijven. Endie van Laar en Egbert Post wonnen de finalewedstrijd bij respectievelijk de C-rijders en de Masters.

C Divisie
In de finalewedstrijd liet Endie van Laar (Lagerwey Schaats/Skeelers) zijn kracht zien. De voormalige B-rijder slaagde er in een alleen een ronde voorsprong op het complete peloton. Al voor de finale was de Groninger dus al zeker van de finalewinst. ‘Best of the rest' was Karsten van Zeijl die zich als tweede plaatste, Joost Koelen was goed voor plek drie. Richard Touber hoefde in de eindstrijd van het peloton al niet meer voluit te gaan. Aan de zeventiende plek had de rijder uit Stiens die vorig seizoen nog A-rijder was bij Beelen Sloopwerken genoeg om de eindzege binnen te halen. Erik Groenendal (Wessels-BMC-Mijnten) die op plek zeven eindigde kwam in de eindrangschikking op plek twee en Ronald Kruijer (VPS Projectsupport BV), in Deventer goed voor de vierde plek, mocht als derde naar het eindpodium.

Dames
Bij de Dames liet Dorien Kuik er geen twijfel over bestaan wie dit seizoen het meeste recht heeft op de eindzege in de regionale competitie. De 20-jarige Gasseltese legde in Deventer ook beslag op de laatste wedstrijd waarmee haar zegetotaal kwam op drie. Petra van Bergeijk eindigde in Deventer op de tweede plaats. Marita Hut die in de competitie ook drie zeges behaalde, maar twee cruciale wedstrijden miste om mee te doen in het top van het klassement, behaalde de derde plek.
Op het eindpodium zag Dorien Kuik zich geflankeerd door Rowenna de Boer op plek twee en Britt Tjalma op de derde stek.

Masters
Egbert Post deed in de finale bij de Masters op het nippertje nog goede zaken. De Groninger won de wedstrijd in Deventer en klom met zijn tweede zege op naar plek twee in het eindklassement. Bauke Thijsseling eindigde op de tweede plaats, René van der Meulen was na de 50 laatste ronden van het seizoen goed voor plek drie. Dat Albert Bakker, die in de finale als vierde eindigde, het eindklassement zou winnen was eigenlijk al vrij zeker. Bij de eindhuldiging zag hij naast Egbert Post ook Sjouke Hellinga op plek drie naast zich.

De Noord-Oost Competitie is een van de twee grote regionale competities in Nederland. Waar de Noord-Oost Competitie de gewesten van Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland omvat, bestrijkt het 6-Banentoernooi de gewesten Noord-Holland/Utrecht en Zuid-Holland. Dat 6-Banentoernooi beleeft vanavond vanaf 21:15 uur in Haarlem haar finale.

Bekijk ook:

Uitslag Finale Masters
Uitslag Finale Dames
Uitslag Finale C Divisie