Schaatspeloton.nl - Nieuws - Juteau en Zapotocki eindwinnaars MSI Series

Juteau en Zapotocki eindwinnaars MSI Series

geplaatst dinsdag 4 maart 2008 om 23:13:55 op Schaatspeloton.nl

Youri Juteau (voorop) en Patrick Kelly (nr. 71) op weg naar plek één en twee in de Bytown Ice Marathon

Youri Juteau (voorop) en Patrick Kelly (nr. 71) op weg naar plek één en twee in de Bytown Ice Marathon (bron: Gregg Christie)

De Canadees Youri Juteau en de VS-Amerikaanse Kathie Zapotocki zijn de eindwinnaars van de Noord-Amerikaanse marathoncompetitie, de MSI Series. In de Canadese hoofdstad Ottawa werd afgelopen weekend de finalewedstrijd van deze competitie ook gewonnen door de twee eindwinnaars. Na de Bytown Ice Marathon, die vanwege weersomstandigheden naar afgelopen weekend werd verplaatst, kregen zij de bij de winst horende Pierre Gagné Trofee uitgereikt.

In de race over 1 uur werd in de Canadese hoofdstad verreden onder perfecte omstandigheden. Youri Juteau liet in de laatste wedstrijd zijn overmacht blijken door in het uur een kilometer meer te rijden dan de nummer twee. Patrick Kelly eindigde op de tweede plek door in zijn laatste ronde op de meet Benoit Letourneau te kloppen. Klassementsleider Jim Cornell, die in Ottawa afwezig was, zag Juteau in het eindklassement langs zij komen en de eindzege afpakken. Benoit Letourneau eindigde ook in de eindstand van de MSI Series als derde.

Bij de Dames was het Kathie Zapotocki die in haar laatste ronde Suzanne Dionne achter zich liet. Hiermee haalde Zapotocki ook de Pierre Gagné Trofee binnen, vorig seizoen ging die nog naar Dionne. Achter het tweetal eindigde Dominique Lalonde op een ronde achterstand als derde van de dag. In het klassement was de derde plek op het eindpodium voor de jonge Paisley Perrie.

Bekijk ook:

Uitslag Finale Dames
Uitslag Finale Heren