Schaatspeloton.nl - Nieuws - Lasaulec beëindigt sponsoring herenteam

Lasaulec beëindigt sponsoring herenteam

geplaatst vrijdag 27 januari 2017 om 19:18:30 op Schaatspeloton.nl

Sjoerd den Hertog, op dit moment nog vol op in de race voor de eindzege in de cup, en zijn ploeggenoten moeten opzoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Lasaulec stopt.

Sjoerd den Hertog, op dit moment nog vol op in de race voor de eindzege in de cup, en zijn ploeggenoten moeten opzoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Lasaulec stopt. (bron: Schaatspeloton.nl)

Het herenteam van Lasaulec moet na een jaar weer opzoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Dat weet Schaatsen.nl te melden. De Technische groothandel nam voor deze winter de sponsoring over van de stoppende sponsors CRV en Interfarms, maar kiest er nu voor alleen met de damesploeg verder te gaan. Sponsor Anne Lourens geeft tegen Schaatsen.nl zelfs aan een gedeelte van het vrijgekomen herenbudget bij de dames te investeren.

De mannenformatie van ploegleider Ynco de Vries brengt met Jan Korenberg, Jordy Harink, Mart Bruggink, Pim Cazemier, Robin Snoek en Sjoerd den Hertog zes rijders op het ijs. Den Hertog is met een vijfde plaats in het tussenklassement op 8 punten van klassementsleider Mats Stoltenborg nog volop in de race voor de eindzege in de KPN Marathon Cup.

Bij de vrouwen is geldschieter Anne Lourens tevreden met het presteren van de nummer vier van het KPN Marathon Cupklassement Corina Strikwerda en van winnares van de marathon in Enschede Janneke Ensing. "Maar de andere vrouwen is dat met dezelfde faciliteiten niet gelukt. Zij kunnen in de finales niet voldoende bijdragen." Aldus Lourens tegen Schaatsen.nl "En ik wil juist een team dat de koers bij de dames ook hard kan maken. Daar gaan we nu aan werken."