Schaatspeloton.nl - Nieuws - Francesca Lollobrigida volgend seizoen niet bij MKBasics.nl

Francesca Lollobrigida volgend seizoen niet bij MKBasics.nl

geplaatst vrijdag 3 februari 2017 om 15:46:49 op Schaatspeloton.nl

Francesca Lollobrigida was dit seizoen in de kleuren van MKBasics.nl goed voor tien overwinningen, maar volgend seizoen zal zij die kleuren niet meer verdedigen.

Francesca Lollobrigida was dit seizoen in de kleuren van MKBasics.nl goed voor tien overwinningen, maar volgend seizoen zal zij die kleuren niet meer verdedigen. (bron: Schaatspeloton.nl)

MKBasics.nl zal het volgend seizoen moeten doen zonder veelwinnares Francesca Lollobrigida. Dat meldt de ploeg vandaag vanaf de Weissensee. De 25-jarige Italiaanse zal zich richten op de Olympische Spelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Dit jaar maakt Lollobrigida samen met Iris van der Stelt, Lisa van der Geest en Merel Bosma deel uit van de MKBasics.nl-ploeg waar zijn goed was voor de overwinning in alle tien de marathons waar zij van start ging.

Het langebaanprogramma van Lollobrigida laat zich lang niet altijd combineren met het wekelijkse marathonprogramma. Voor deelname aan de marathonwedstrijden moet zij bovendien toestemming krijgen van de Italiaanse schaatsbond die haar weg naar de Olympische Spelen mede bekostigt. Dit seizoen kwam Lollobrigida pas tien keer in actie in het marathonschaatsen maar was daarbij elke keer goed voor de dagzege. Tijdens de KPN Vierdaagse behaalde zij met vier overwinningen de eindzege.