Schaatspeloton.nl - Nieuws - Nicky van Leeuwen vervangt stoppende Imke Hermans bij Mastermind

Nicky van Leeuwen vervangt stoppende Imke Hermans bij Mastermind

geplaatst dinsdag 14 februari 2017 om 21:38:16 op Schaatspeloton.nl

Nicky van Leeuwen verruilt na dit seizoen het zwart-blauw van Palet voor het blauw-rood van Mastermind.

Nicky van Leeuwen verruilt na dit seizoen het zwart-blauw van Palet voor het blauw-rood van Mastermind. (bron: Schaatspeloton.nl)

Team Mastermind krijgt voor volgend seizoen versterking van Nicky van Leeuwen. De 22-jarige Rijsenhoutse komt over van Palet Schilderwerken en zal bij de formatie van ploegleidster Marianne Stuut Imke Hermans vervangen die na dit seizoen afscheid neemt van het marathonschaatsen. Van Leeuwen voegt zich in de Mastermind-ploeg bij Emma Engbers, Jessica Merkens en Kristine Wijdenes die ook volgend seizoen voor het blauw-rode team op het ijs zullen verschijnen.

Imke Hermans bergt na negen seizoenen haar schaatsen op en neemt afscheid van het landelijke marathonpeloton. De 28-jarige Haarlemse was daarin goed voor twee vijfde plaatsen. Haar plaats wordt bij Mastermind nu dus ingenomen door Nicky van Leeuwen die volgend jaar aan haar vierde seizoen op het hoogste niveau gaat beginnen. Van Leeuwen, die net als Hermans Haarlem als thuisbaan heeft, eindigde dit seizoen drie keer in de top-10.

Met Van Leeuwen wil Mastermind een belangrijke stap naar de eerste overwinning maken. Emma Engbers en Jessica Merkens zaten daar afgelopen twee seizoenen dicht bij. Zo eindigde Engbers tijdens de eerste marathon op natuurijs als tweede en was zij al drie keer eerder dit seizoen derde. Ook Merkens kwam met een tweede plaats tijdens de cupwedstrijd in Rotterdam al eens in de buurt van de overwinning.