Schaatspeloton.nl - Nieuws - Schaatsteam Gelderland vervangt na 16 jaar Van den Hoogen

Schaatsteam Gelderland vervangt na 16 jaar Van den Hoogen

geplaatst maandag 20 februari 2017 om 18:16:55 op Schaatspeloton.nl

Jasper van Mierle schaatst volgend seizoen bij Schaatsteam Gelderland dat het Van den Hoogen-team na 16 jaar vervangt.

Jasper van Mierle schaatst volgend seizoen bij Schaatsteam Gelderland dat het Van den Hoogen-team na 16 jaar vervangt. (bron: Schaatspeloton.nl)

In het volgende seizoen zullen Henriek van Milligen, Thomas Kruk, Jasper van Mierle en, indien promotie wordt afgedwongen, Gijs Boer bij de Beloften uitkomen voor Schaatsteam Gelderland dat het team van Jan van den Hoogen Tegels & Sanitair Natuursteen zal vervangen. Van den Hoogen doet na 16 jaar als hoofdsponsor een stap terug. De iconische ploegleider Jan van den Hoogen zal wel betrokken blijven bij het team dat echter voor het eerst sinds 2001/2002 niet zijn sponsornaam zal dragen.

Thomas Kruk en Jasper van Mierle kwamen dit seizoen voor Van den Hoogen uit bij de Beloften. Van Mierle moest echter na een nekbreuk bij de landelijke wedstrijd op Flevonice zijn seizoen staken. Boer komt voor Van den Hoogen uit in de Noord-Oost Competitie en was daar goed voor de winst in de openingswedstrijd, bovendien werd hij tweede tijdens de Flevobokaal voor C-rijders en eindigde hij als vijfde en eerste regiorijder in het Open Oostenrijks Kampioenschap op de Weissensee. Kruk, Van Mierle en Boer komen alle drie uit Nijmegen en trainen samen. Henriek van Milligen, die dit seizoen bij de Beloften uitkomt voor Bert Franken Ontwerp en Realisatie/Mooist.nl, reed in het verleden samen bij de C-rijders met Van Mierle en Pieter van Kruistum, die naast Van den Hoogen en Kaspar Knol de begeleiding van de ploeg gaat vormen.
 
Luuc Bugter en Adriaan Janssen die dit seizoen nog uitkomen voor Van den Hoogen maken niet de overstap naar Schaatsteam Gelderland. Door verplichtingen bij hun wielerploegen waren zij dit seizoen weinig inzetbaar. Schaatsteam Gelderland hoopt de komende periode nieuwe geldschieters bekend te kunnen maken die dan als naamgever van het team zullen fungeren.
 
16 jaar Jan van den Hoogen
Brabander Jan van den Hoogen, die eind jaren '80 zijn eigen marathonschaatscarrière na een nekwervelbreuk opgelopen in een wielerwedstrijd moest beëindigen, deed in 2001/2002 zijn intreden als hoofdsponsor en ploegleider van de B-rijders Hans Hoefman, Frank Vleugels, Patrick Snijders en de Belg Allain Vercamst. Met die laatste twee maakte hij een seizoen later de stap omhoog naar A Divisie waar later ook Yoeri Takken, Dennis Wennemars, Tom van de Belt, Herjan en Ton van den Heuvel uitkwamen in het kenmerkende geel-blauw. Na het seizoen 2007/2008 eindigde dit avontuur op het hoogste niveau en kwam het Tegels & Sanitair Natuursteen-bedrijf als sponsor uit bij de Beloften.

Met Herjan van den Heuvel in 2006 bij de B-rijders en Luuc Bugter in 2016 bij de Neo-Senioren behaalde Van den Hoogen twee keer een Nederlandse marathontitel. Jan van den Hoogen Tegels & Sanitair Natuursteen was met 16 jaar een van de langst zittende sponsoren in het marathonschaatsen. Hij gaat wel nog door als co-sponsor.

Bekijk ook:

Transferoverzicht 2017