Schaatspeloton.nl - Nieuws - Anne Tauber kiest voor iM FARMING

Anne Tauber kiest voor iM FARMING

geplaatst maandag 27 februari 2017 om 09:36:58 op Schaatspeloton.nl

Anne Tauber kiest voor het team van iM FARMING

Anne Tauber kiest voor het team van iM FARMING (bron: Schaatspeloton.nl)

Team iM FARMING versterkt zich voor volgend seizoen met Anne Tauber, die over komt van Artecef. De 21-jarige nummer twee van de afgelopen Alternatieve Elfstedentocht, die behalve in het marathonschaatsen ook actief is als mountainbikester, zal samen met Andrea de Jong, Elske Lenis en Janneke Elzinga in de Topdivisie uitkomen. Kirsten Velzeboer zal als vijfde en reserverijdster het landelijke team van iM FARMING compleet maken, terwijl Hilde-Marije Dijkstra regionaal actief blijft voor de ploeg.

Anne Tauber hoopt bij team iM FARMING het marathonschaatsen optimaal te kunnen combineren met haar andere grote passie: mountainbiken. Bij team iM FARMING krijgt ze de vrijheid om de marathonwedstrijden te rijden wanneer en hoe het haar het beste uitkomt. "Bovendien hebben de rijdsters van het team het heft vooral zelf in handen en dat spreekt mij aan," aldus Tauber die behalve haar tweede plaats tijdens de Alternatieve Elfstedentocht dit seizoen ook op kunstijs enkele malen dicht bij haar eerste overwinning was.

De dames van team iM FARMING zijn erg blij met de komst van Anne Tauber als jong, maar ervaren talent. Team iM FARMING werd vorig jaar opgericht als damesploeg van hoofdsponsor Kverneland Group. In deze nieuwe formatie maakten De Jong, Lenis en Elzinga hun debuut op landelijk niveau, versterkt door de meer ervaren rijdsters Velzeboer en vijfde rijdster Hilde-Marije Dijkstra. Het team kijkt tevreden terug op het eerste seizoen, waar iedere rijdster zich verder wist te ontwikkelen in het marathonschaatsen. Met Tauber erbij hopen de rijdsters volgend seizoen door te groeien en als jong team een opvallende rol te gaan spelen in de wedstrijden.

Ploegleider en oud-marathonschaatser Erik van den Boogert, die overigens zelf ook niet onbekend is in de mountainbikewereld, is enthousiast over toevoeging aan zijn ploeg: “Dit is zowel voor de ploeg als voor Anne een ideaal scenario met verrassend perspectief". Volgend seizoen zal Van den Boogert het team blijven begeleiden. Velzeboer zal regelmatig in het damespeloton blijven rijden als Tauber vanwege haar mountainbikeschema geen marathon kan schaatsen, en heeft het doel om weer terug te keren in de Topdivisie. Hilde-Marije Dijkstra, momenteel leidster in het Regiotopklassement, blijft als regiorijdster deel uitmaken van het team.

Bekijk ook:

Transferoverzicht 2017