Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jade van der Molen keert terug bij Palet Schilderwerken

Jade van der Molen keert terug bij Palet Schilderwerken

geplaatst maandag 6 maart 2017 om 18:04:57 op Schaatspeloton.nl

Jade van der Molen won vorig seizoen in de kleuren van Palet Schilderwerken haar tot nu toe enige overwinning in het marathonschaatsen.

Jade van der Molen won vorig seizoen in de kleuren van Palet Schilderwerken haar tot nu toe enige overwinning in het marathonschaatsen. (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

Komend seizoen rijdt Jade van der Molen weer in de kleuren van Team Palet Schilderwerken. Daarmee keert de 22-jarige rijdster die dit jaar uitkwam voor Gelasta vloeren terug naar de ploeg waarbij ze haar eerste marathonoverwinning in haar schaatscarrière behaalde. Met de terugkeer van Van der Molen heet Palet de ploeg voor volgend seizoen rond. Imke Vormeer, Open Nederlands Kampioen op natuurijs Ineke Dedden en KPN Marathon Cup-winnares Elma de Vries verlengden eerder al bij de ploeg van ploegleider Eelco Kooistra.

Jade van der Molen vertrok vorig seizoen bij Palet Schilderwerken voor een mooie uitdaging, maar dat liep anders dan gepland "Voor komend seizoen was ik op zoek naar een schaatsploeg waarbij ik marathon en langebaan kan combineren. Ik ben echt super blij dat ik weer voor Team Palet Schilderwerken kan rijden".

Ook ploegleider Eelco Kooistra is zeer content met deze versterking voor het team. "Omdat we veel gezamenlijk trainen en een verbintenis hebben met het gewest Fryslân waren we op zoek naar een rijdster uit het werkgebied Heerenveen die de andere drie versterkt in de marathon en op de langebaan. Met Jade is dat meer dan goed gelukt."
 
Het begeleidingsteam bestaat net als afgelopen seizoen naast Kooistra uit de trainers Ard Alderts en Marco Visser. Jan Ronald Wigarda verzorgt de commerciële zaken van het team.

Bekijk ook:

Jade van der Molen
Transferoverzicht 2017