Schaatspeloton.nl - Nieuws - Van Benthem vijfde rijdster Palet, opleidingsploeg blijft bijeen

Van Benthem vijfde rijdster Palet, opleidingsploeg blijft bijeen

geplaatst zondag 23 april 2017 om 19:29:38 op Schaatspeloton.nl

Demi van Benthem zal komend seizoen als vijfde rijdster van de landelijke ploeg van Palet Schilerwerken.

Demi van Benthem zal komend seizoen als vijfde rijdster van de landelijke ploeg van Palet Schilerwerken. (bron: Schaatspeloton.nl)

Palet Schilderwerken zal komend seizoen Demi van Benthem gaan inzetten als vijfde rijdster bij hun landelijke ploeg. De 19-jarige schaatsster uit Ens, dochter van oud-marathonschaatser Henk van Benthem en nichtje van tweevoudig Elfstedenwinnaar Evert van Benthem, kwam afgelopen seizoen al uit voor de opleidingsploeg van het schildersbedrijf dat uitkomt in de Noord-Oost Competitie. Van Benthem zal primair ook in die competitie uit blijven komen samen met opnieuw Sterre Jonkers, Daphne Alderts en Annet Noppert die de ploeg trouw blijven.

Het opleidingsteam van Team Palet Schilderwerken is afgelopen seizoen ontstaan uit de samenwerking tussen Gewest Fryslân en Team Palet Schilderwerken. Ploegleider Eelco Kooistra: "We hebben afgelopen seizoen deze vier “Endurance" dames samen met Gewest Fryslân de kans gegeven om naast de langebaanwedstrijden ook marathons te gaan rijden. Wij willen opleiden omdat wij denken dat anders het gat tussen de Topdivisie en Regio veel te groot wordt. Daarom bieden wij deze dames de kans om door te groeien naar een hoger niveau. We hebben als begeleidingsteam genoten van de inzet en enthousiasme van deze jonge honden."

Afgelopen seizoen leverde dit diverse podiumplekken op en twee overwinningen van Sterre Jonkers, waaronder de finale van de Regiotopcompetitie in Amsterdam.

Bekijk ook:

Transferoverzicht 2017