Schaatspeloton.nl - Nieuws - Chiel Smit vervangt wereldreiziger Max van Boxel bij Adviesburo Harry de Wolff

Chiel Smit vervangt wereldreiziger Max van Boxel bij Adviesburo Harry de Wolff

geplaatst vrijdag 28 april 2017 om 16:54:51 op Schaatspeloton.nl

Chiel Smit zal komend seizoen Max van Boxel vervangen bij Adviesburo Harry de Wolff.

Chiel Smit zal komend seizoen Max van Boxel vervangen bij Adviesburo Harry de Wolff. (bron: Schaatspeloton.nl)

De Beloftenploeg van Adviesburo Harry de Wolff kan volgend seizoen gebruikmaken van de diensten van Chiel Smit. De 18-jarige schaatser uit Zuidwolde was dit seizoen namens Forte Sportswear goed voor de winst in de Beloftenmarathon in Eindhoven en behaalde zilver tijdens het Nederlands Kampioenschap marathonschaatsen voor Junioren A. Bij Adviesburo Harry de Wolff vervangt Smit Max van Boxel die op wereldreis gaat en daarom volgend seizoen niet in actie zal komen. Hendrik Poelstra, Bouwe Kuin en Jelmer Looijesteijn blijven de ploeg trouw, waarmee

Max van Boxel, die afgelopen seizoen na vijf jaar eerder bij de verschillende SKITS-ploegen te hebben gereden voor het eerst uitkwam voor Adviesburo Harry de Wolff, zal op de fiets een wereldreis gaan maken met zijn vriendin. Harry de Wolff moest daarom opzoek naar een vervanger "Hartstikke jammer, want Max was samen met Jelmer de coach en opleider voor onze jonge gasten Hendrik Poelstra en Bouwe Kuin." Laat de ploegleider/sponsor weten. "En ze deden dat geweldig goed!"

Jelmer Looijesteijn zal die rol wel kunnen blijven vervullen. "Jelmer zijn taak voor komend seizoen zal nog meer richting tactiek en wedstrijdinzicht gaan en daar kunnen die jonge gasten hun voordeel mee doen." Aldus De Wolff die naast Looijesteijn met de 18-jarige nieuwkomer Chiel Smit en de twee 19-jarige Hendrik Poelstra en Bouwe Kuin inderdaad een jonge ploeg op het ijs zal brengen.

Bekijk ook:

Chiel Smit
Max van Boxel
Transferoverzicht 2017