Schaatspeloton.nl - Nieuws - Janneke Ensing samen met Daniëlle Bekkering bij nieuw Team 17/18

Janneke Ensing samen met Daniëlle Bekkering bij nieuw Team 17/18

geplaatst vrijdag 5 mei 2017 om 11:08:39 op Schaatspeloton.nl

Janneke Ensing rijdt volgend seizoen bij Team 17/18.

Janneke Ensing rijdt volgend seizoen bij Team 17/18. (bron: Schaatspeloton.nl)

Komend seizoen zal Janneke Ensing niet opnieuw uitkomen voor Lasaulec maar deel uit maken van een nieuw opgericht damesteam dat de werktitel Team 17/18 heeft meegekregen. Daniëlle Bekkering, die zelf ook voor de nieuwe ploeg gaat rijden, staat aan de wieg van de ploeg die Gerben de Ruiter Bekkering als ploegleider krijgt. Zo werd vandaag in het Dagblad van het Noorden bekend gemaakt. Vera Otten, Loes Adegeest en 5e rijdster Luna Jonkers maken de ploeg compleet.

Daniëlle Bekkering en Janneke Ensing waren eerder bij Frisia twee jaar ploeggenotes. Ensing kwam toen als beginnend rijdster vanuit de langebaan in het marathonschaatsen. Zij deed dat toen in een andere ploeg die door Bekkering werd opgericht. Later reed het tweetal ook samen bij de wielerploeg Hitec. Nu keren ze bij elkaar terug in een nieuwe ploeg die op dit moment nog hoofdsponsorloos is. Met de werktitel Team 17/18, verwijzend naar het komende seizoen, gaan Bekkering, Ensing, Vera Otten, Loes Adegeest en Luna Jonkers de voorbereiding in.

De pas 16-jarige Jonkers, die afgelopen jeugd-NK brons behaalde bij de Junioren B, zal dit doen als 5e rijdster die naast wedstrijden in de regiocompetitie ook in kan vallen in het landelijke peloton. Dat zou zomaar regelmatig kunnen gebeuren aangezien Ensing in de voorbereiding naar het wielerseizoen, waarin zij actief is op World Tour-niveau, regelmatig marathonwedstrijden overslaat. Naast Gerben de Ruiter Bekkering als ploegleider zijn Rudi Groenendal en Sander Kingma als trainers en Johnny Verbeek als verzorger betrokken bij Team 17/18.

Bekijk ook:

Transferoverzicht 2017