Schaatspeloton.nl - Nieuws - Nieuwe Bouwselect-ploeg kaapt Jillert Anema's rechterhand Bertjan van der Veen weg

Nieuwe Bouwselect-ploeg kaapt Jillert Anema's rechterhand Bertjan van der Veen weg

geplaatst donderdag 11 mei 2017 om 23:04:13 op Schaatspeloton.nl

Bertjan van der Veen verruilt AB Transport en de schaatscoalitie rond Jillert Anema voor het nieuwe Bouwselect.

Bertjan van der Veen verruilt AB Transport en de schaatscoalitie rond Jillert Anema voor het nieuwe Bouwselect. (bron: Schaatspeloton.nl)

De Topdivisieploeg van Man & Mach heeft met Bouwselect een nieuwe hoofdsponsor gekregen. De formatie waar Johan Knol, Daan Besteman en Marco van der Tuin blijven en Kevin Hoekstra zijn debuut in de Topdivisie gaat maken weet verder ook Robin Snoek aan te trekken van het stoppende Lasaulec. Opvallend is verder de komst van Bertjan van der Veen als ploegleider. De drievoudig Nederlands Kampioen was de afgelopen jaren de vertrouwde rechterhand van Jillert Anema maar maakt nu de stap naar de nieuwe Bouwselect-ploeg waar hij samen met Piet Hijlkema ploegleider wordt.

Bouwselect, arbeidsbemiddelaar in het hoger segment banen in de bouw, civiel en cultuurtechniek, was al co-sponsor van Team Man & Mach en doet nu een stap omhoog naar het hoofdsponsorschap. Man & Mach blijft als subsponsor betrokken bij de ploeg. Marathon Schaatsteam Bouwselect gaat voor uitstekende prestaties op kunstijs maar heeft vooral grote ambitie op natuurijs. Dat hebben de schaatsers vorig jaar al laten zien op wedstrijden in Zweden en op de Weissensee.

Zij zullen dit gaan doen met debutant Kevin Hoekstra die na het winnen van de KPN Marathon Cup bij de beloften volgend seizoen uit zal gaan komen in de Topdivisie. Johan Knol, Daan Besteman en Marco van der Tuin blijven de hernoemde ploeg trouw terwijl Robin Snoek overkomt van het stoppende Lasaulec.

Het team staat onder leiding van Piet Hijlkema en Bertjan van der Veen. Hijlkema blijft na afgelopen seizoen als ploegleider/trainer bij de formatie. Van der Veen komt over van de schaatscoalitie van Clafis, A-ware en AB Transport en was daar jaren de rechterhand van Jillert Anema. Afgelopen seizoen was Van der Veen, die zelf driemaal Nederlands marathonkampioen werd op kunstijs, ploegleider van AB Transport.

Bekijk ook:

Transferoverzicht 2017