Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bewustwinkelen.nl/Teklab/Freewheel haalt Esther Kiel

Bewustwinkelen.nl/Teklab/Freewheel haalt Esther Kiel

geplaatst woensdag 31 mei 2017 om 22:07:24 op Schaatspeloton.nl

Esther Kiel zal komend seizoen uitkomen voor Bewustwinkelen.nl/Teklab/Freewheel.

Esther Kiel zal komend seizoen uitkomen voor Bewustwinkelen.nl/Teklab/Freewheel. (bron: Schaatspeloton.nl)

Esther Kiel zal komend seizoen uitkomen voor Bewustwinkelen.nl/Teklab/Freewheel. De ploeg, die afgelopen seizoenen uitkwam onder de naam BTF maar graag de sponsors meer zichtbaarheid wil geven in de ploegnaam, bestaat verder uit de landelijke rijdsters Maud Wijtkamp, Jennienke Kamphuis en Clarissa van Maaren. Manon Dol die na het afgelopen seizoen degradeerde zal als vijfde rijdster bij de ploeg betrokken blijven. Bewustwinkelen.nl/Teklab/Freewheel zal daarnaast ook Iris Jansen in de Noord-Oost Competitie, Eva Riemersma-van Rheenen in het 6-Banentoernooi en Fransiene van Eck in de Regiocompetitie Zuid ondersteunen.

De 20-jarige Esther Kiel komt over van Naturalicious, waarvoor ze goed was voor enkele top-20-klasseringen. "We zijn erg blij met Esther als aanvulling van het team." laat ploegleider Nick Roetman weten. "Ondanks dat haar hoofddoel op de langebaan ligt heeft ze in vorige landelijke wedstrijden wel degelijk bewezen met haar snelheid goed mee te kunnen rijden in het peloton. We hopen aankomend seizoen dan ook als team weer een stap te maken."

Kiel voegt zich in Bewustwinkelen.nl/Teklab/Freewheel-ploeg bij Maud Wijtkamp, Jennienke Kamphuis en Clarissa van Maaren die ook afgelopen seizoen voor de ploeg uitkwamen. "Ondanks dat de dames uit het hele land komen proberen we geregeld bij elkaar te komen om samen te trainen en van elkaar te leren. Door onze kennis en ervaringen met elkaar te delen hopen we iedereen in het team naar een hoger niveau te tillen." Daar heeft Roetman, die samen met trainer Paul van de Ven de begeleiding vormt, alle vertrouwen in "Met de eerste top-10-klasseringen afgelopen jaar ben ik er zeker van dat we aankomend seizoen weer een stap gaan zetten."

Voor Manon Dol zal het seizoen starten op een lager niveau. Zij behoorde tot een van de rijdsters die haar landelijke nummer niet verlengd zag worden. Dol zal voor Bewustwinkelen.nl/Teklab/Freewheel uitkomen in het regionale 6-Banentoernooi en heeft als doel zich te plaatsen voor de natuurijswedstrijden op de Weissensee en in Zweden. Daar ligt haar sterkte, afgelopen winter eindigde zij zo op het natuurijs van het Zweedse Runnmeer als vijftiende.

Van BTF naar Bewustwinkelen.nl/Teklab/Freewheel
Bewustwinkelen.nl/Teklab/Freewheel kwam afgelopen twee seizoen uit onder de naam BTF Skate Team een afkorting afgeleid uit de eerste letters van de drie hoofdsponsors. Komend seizoen wil de ploeg gaan rijden met een volledige naam om meer duidelijkheid te krijgen voor de sponsoren. "Met onze sponsoren zijn we enorm blij, zij dragen het schaatsen een warm hart toe, niet alleen op het hoogste niveau, maar ook de weg ernaar toe wordt gestimuleerd. Op deze manier hopen we meer mensen te bereiken en structuur te bieden in de marathonsport."

Bekijk ook:

Esther Kiel
Transferoverzicht 2017